NEMA VIŠE BAJER "NEVERKUZEN"! Farmaceuti ISPISALI ISTORIJU nemačkog fudbala! Alonso osvojio TITULU i postao LEGENDA!

Autor:

Sport

14.04.2024

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada veliki igrač, danas veliki trener.

NEMA VIŠE BAJER "NEVERKUZEN"! Farmaceuti ISPISALI ISTORIJU nemačkog fudbala! Alonso osvojio TITULU i postao LEGENDA!

Foto: x.com

Ćabi Alonso, nekadašnji fudbaler Liverpula i Bajerna, sada se ističe kao trener koji piše istoriju nemačkog fudbala.

Pod njegovim vođstvom, Bajer Leverkuzen je ove godine ostvario izvanredne rezultate i osvojiće sigurno jedan, verovatno dva, a možda čak i tri trofeja. Ubedljivom pobedom nad Verder Bremenom rezultatom 5:0, farmaceuti su postali novi šampioni Nemačke!

Ovaj uspeh je posebno značajan jer je klub dugo bio u senci, često gubio u finalima i završnicama, iako je imao podršku poznatog farmaceutskog koncerna.

Foto: Bayer 04 Leverkusen/X

Ćabi Alonso


Pod komandom Ćabija Alonsa, Bajer Leverkuzen beleži izvanredan uspeh u Bundesligi, gde još uvek nije doživeo poraz i gde se samo čeka da ozvaniči osvajanje prve titule. U finalu kupa, tim će se suočiti sa drugoligaškim timom iz Kajzerslauterna, dok u Ligi Evrope beleže pobede, poput one nad Vest Hemom rezultatom 2:0. Impresivno je to što su postigli čak 24 gola (do meča sa Verderom) posle 80 minuta, što jasno govori o mentalnoj snazi ekipe.

Iako je prošlost Bajer Leverkuzena bila obeležena neuspesima u finalima, zanimljivo je da je klub pre osvojio internacionalni nego domaći trofej. Godine 1993, osvojili su DFB Kup (prethodno 1988. Kup UEFA) pobedom nad Hertom iz Berlina, i to B timom, što je značajan podatak iz istorije kluba. U narednim godinama, klub je često bio vicešampion, suočavajući se sa porazima od ekipa poput Kelna i Bajerna. Čak su postali prvi finalisti Lige šampiona koji su se plasirali u završnicu, a da prethodno nisu osvojili nacionalnu titulu.

Interesantno je da je Ćabi Alonso odbio ponude Liverpula i Bajerna, klubova u kojima je igrao, jer je želeo da ispiše nove priče sa Bajer Leverkuzenom. Sada, pod njegovim vođstvom, klub beleži izvanredne rezultate i čini se da je došlo vreme da se crna godina za "farmaceute" zameni novim, blistavim poglavljem u njihovoj istoriji.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading