BAŽDAR ŽELI DA NAPUSTI PARTIZAN: Trener Duljaj šokirao pred duel u Kupu

Autor:

Sport

09.04.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On želi da se dokazuje, ali mladi moraju da shvate da ne može vreme da se preskoči i mora da se poštuje redosled, rekao je trener crno-belih.

BAŽDAR ŽELI DA NAPUSTI PARTIZAN: Trener Duljaj šokirao pred duel u Kupu

Foto: Starsport

Samed Baždar

Fudbaleri Partizana dočekuju Voždovac u okviru četvrtfinala Kupa Srbije sutra do 15.00 časova. Trener ekipe iz Humske, Igor Duljaj je pred ovu utakmicu istakao da ovaj susret ima skroz drugačiji značaj od nedavnog u Superligi u kojem su slavili sa 3:2 i da nemaju prava na kiks jer posle nema prilike za ispravku.

- Ova utakmica ima drugačiji značaj u odnosu na prošlu nedelju za bodove. Ovaj meč ukoliko izgubite, niste više u igri za osvajanje Kupa. Teško je igrati protiv istog protivnika u sedam dana. Dobro ih poznajemo, kao i oni nas. Ono što me brine, ekipa koja mnogo dobro igra, a rezultati ih ne prate. Dugi niz bez pobede, taj niz mora da se prekine, nadam se ne protiv nas. Mi imamo ambicije, cilj. Igramo na našem stadionu. Izuzetno nepovoljan termin i za navijače i igrače, niko ne zaslužuje da igra u ovom terminu. Ni Crvena zvezda ni Čukarički. Tako je kako je, poseta će verovatno biti manja. Ovom prilikom pozivam decu da dođu, ko god može da dođe, važna nam je svaka podrška. Ona znači igračima i to se videlo na svakoj utakmici - započeo strateg crno-belih.

Foto: FK Partizan

Igor Duljaj

Duljaj je otkrio da jedino Mateus Saldanja neće biti u konkurenciji.

- Odličan protivnik, dosta mladih igrača. Željni dokazivanja, imaju ambicije, teška utakmica protiv Radničkog iz Niša. Imamo imperativ pobede, jer su željni ljudi iz kluba, posebno navijači Partizana. Ono što je izvesno to je da sutrašnjoj utakmici neće biti jednino Saldanja za Kup, ostali su svi spremni da nastupaju na sutrašnjoj utakmici - naveo je Igor i dodao:

- Saldanja je tražio raspored utakmica do kraja prvenstva, prema onome što vidim mogao bi da igra. Verujem da će u narednih desetak dana, možda i ranije, biti sa prvim timom. Nema ni Nikole Miličića, radi sa ekipom, ali neće igrati sigurno naredne dve utakmice. Polako ulazi u ritam, u igri „deset na deset“ dobija šansu… Ne verujem da će zaigrati tokom aprila - jasan je trener Partizana.

Potom se Duljaj dotakao i mladog Sameda Baždara.

- Ako bih hteo da zaštitim sebe, stavio bih u ekipu Nikolića. Baždar ima 20 godina i moram da razmišljam šta je najbolje za klub. Samed je na radaru mnogih ekipa, upravo zbog igara u prvom timu, čak i pored nedostataka, jer nije strpljiv i sve želi odmah. Mladi moraju da shvate da ne može vreme da se preskoči i mora da se poštuje redosled, ali… Moramo da ga trpimo. I struka i ekipa, pa i stariji igrači među kojima i Nikolić, koji ga savetuje kako da se nosi u teškim trenucima. Pošto razmišljam šta je najbolje za klub, a ne za mene lično, onda gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog. U ovom trenutku to je Baždar - poručio je Duljaj i nastavio:

- Teško je oceniti da li će Baždar biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez dvojice mladih, Ilića i Belića, a bez njihovih prodaja bi klub teško mogao da funkcioniše. Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića… Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu - smatra strateg "parnog valjka".

Republika

Foto: Starsport

Duel Voždovca i Partizana u Superligi

Najavio je da neće biti velikih rotacija.

- Na poslednjoj utakmici tim je izgledao drugačije, biće opet izmena. Neophodne su, ekipa odlično radi, ko god da izađe na teren, neću pogrešiti. Važan nam je i nedeljni meč sa Čukaričkom, ali Voždovac je za nas prioriet. Očekujejte dve, možda i tri izmene, tim imam u glavi, odlučiću posle treninga. Poslednja linija je specifična, golman i vezna linija stub su tima. Imaćemo gust raspored, umor ne priznajem, tu su i kartoni, moguće povrede. Maksimalno računam na sve fudbalere, koga god da pošaljem na teren neću pogrešiti - zaključio je Duljaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading