ZVEZDA SIGURNA U SVOJOJ KUĆI! IMT pokušavao, pa se PREDAO u drugom delu! Prvenac Šljivića u crveno-belom!

Autor:

Sport

03.04.2024

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli bez greške u svojoj kući.

ZVEZDA SIGURNA U SVOJOJ KUĆI! IMT pokušavao, pa se PREDAO u drugom delu! Prvenac Šljivića u crveno-belom!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su IMT u 28. kolu Superlige Srbije na svom stadionu rezultatom 2:0. Iako se gosti uopšte nisu pokazali loše, odmah se videlo da klub iz Ljutice Bogdana diktira tempo na ovom meču,te je bez veće muke stigao do pobede.

Što se strelaca tiče, prvi gol je postigao Jovan Šljivić (4'), dok je pobedu osigurao Milan Rodić na startu drugog dela (48'). 

Crveno-beli su meč otvorili silovito i odmah proveli preko mladog napadača, koji je sjajno probio po levom boku. Generalno, do svog izlaska iz igre na trećini utakmice, bio je najveća pretnja po gol Kneževića. 

Ono što je Šljivić bio za Zvezdu, to je Vladimir Radočaj, sa manje sreće, bio za IMT. Nekadašnji napadač Kabela je više puta dolazio u šansu da ugrozi gol Glazera, ali jednostavno nije uspevao da zatrese mrežu. 

Tako je i u 22. minut  bio na ivici peterca, ali je loše zahvatio loptu i omogućio Izraelcu da ostane ne savladan. 

Do kraja poluvremena nije bilo više uzbuđenja, ali odmah po ulasku u drugi deo, začulo se krčanje mreže. Milan Rodić se najbolje snašao posle sudara dva defanzivca IMT, uzeo loptu na ivici kaznenog, i Matirao Kneževića šutem u njegov levi ugao. 

U 63. minut meča, dosuđen je penal za Zvezdu, koji je posle nekoliko minuta, poništen zato što je sudija smatrao da je Krstićeva ruka pratila telo u padu prilikom bloka. 

Odmah zatim, desila se i poslednja realna šansa na meču.  Izborio se mladi fudbaler Zvezde, Uroš Sremčević prilikom centaršuta Mimovića, i uputio šut glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

Do kraja smo imali prilike da vidimo dominaciju crveno-belih, koji su kontrolisali igru, ne dozvoljavajući gostima da zaprete. 

Crvena zvezda zadržava prvo mesto posle ovog meča sa  71. bodom, dok IMT ostaje pri dnu (13. pozicija), sa 28 poena. 

 

Standings provided by Sofascore

 

KRAJ UTAKMICE I POBEDA CRVENE ZVEZDE!

86. minut - Potpunu kontrolu ima Zvezda nad mečom. Deluje da bi mogla nekoliko golova da postigne preko Kataija i Ivanića. 

77. minut-  SJAJNA ŠANSA ZA SREMČEVIĆA! Izborio se mladi fudbaler Zvezde prilikom centaršuta Mimovića, i uputio šut glavom, ali nije bio dovoljno precizan. 

67. minut - Nakon provere, poništena je inicijalna odluka. 

63. minut - PENAL ZA ZVEZDU ĆE PROVERITI VAR! Rukom je u padu igrao Krstić, tako da će odluka morati da se još jednom proveri. 

61. minut - Iz igre izlaze Lutovac i Miloš Luković , a ulaze Jović i Luka Luković u ekipi IMT. 

59. minut - Iz igre izlaze Šljivić i Hvang, a ulaze Katai i Stamenić u ekipi Zvezde. 

50. minut - KAKVA PRILIKA ZA RADOČAJA! Napdač koji zadaje Zvezdi najviše problema imao je stopostotnu šansu. Lutovac mu je namestio loptu ispred gola, ali se Glazer izvio kao mačka i sačuvao mrežu. 

48. minut - GOOOOOOOOOOL! Precizan udarac Rodića sa sa ivice kaznenog u levi ugao golmana Kneževića. Potpuno su podbacil defanzivci IMT koji su se sudarili i tako omogućili prostor beku Zvezde. Počeo je drugi deo praktično identično kao i prvi. 

46. minut - U ekipi IMT iz igre izlaze Kijevčanin i Bastaja, a ulaze Zulfić i Ćirković.

POČINJE DRUGO POLUVREME!

POLUVREME NA MARAKANI!

40. minut - Dobra prilika za Zvezdu. Centrirao je Ivanić, a Hvangu je nedostajalo par centimetara kako bi loptu smestio u mrežu Kneževića.

31. minut - IMT pokazuje veliku želju, naročito Radočaj, koji ponekad usled velike motivacije preteruje i sputava retke šanse za svoj tim da predstavi opasnost po gol Zvezde. Sada je imao prilično slab šut, iako deluje da je imao bolje opcije.

22. minut - Solidna šansa za Radočaja, ali nije najbolje zahvatio loptu, tako da je Glazer veoma lako ukrotio slab udarac. 

11. minut - Smirila se igra posle ranog vođstva. 

9. minut - Odličan pokušaj Radočaja je uspeo da ukroti Glazer. 

4. minut  - ŠLJIVIIIIIĆ!!!! - Kakav gol fudbalera Zvezde, sjajnim prodorom po levoj strana. 

MEČ JE POČEO!

Uvod: 

Fudbaleri Crvene zvezde igraju meč 28. kola protiv ekipe IMT na stadionu "Rajko Mitić". 

Trenutno crveno-beli imaju prednost od četiri poena u odnosu na Partizan, a IMT je sledeći protivnik u nastavku pohoda na titulu.

Pred ovaj duel svojevrsnu najavu napravio je Vladan Milojević, trener crveno-belih.

- Radni je dan, ali nemam dilemu da će navijači doći da nas podrže - poručio je Milojević navijačima.

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Analizirao je protivnika i istakao da je tim koji je veoma dobro predvođen.

- IMT je dobro organizovana ekipa, sa jasnim smernicama i zahtevima. Vidi se rad trenera, a uz to imaju i mnogo kvalitetnih mladih igrača, što im je filozofija. Veoma su jaki kao kolektiv. Moramo da izađemo na teren i odigramo kako treniramo i radimo. Želimo da dižemo formu i budemo bolji iz utakmice u utakmicu - dodaje Vladan Milojević.

Objasnio je kako vodi svoj tim, ali dodaje kako tim daje sve od sebe kako bi postigao željene rezultate i spremio se za završnicu sezone.

- Trudimo se. Igrači dobro znaju koji su im zahtevi, kako u odbrani, tako i u napadu. Spremamo se i za zgusnut raspored. Nisam trener koji mnogo rotira, što sam u drugim klubovima dodatno potvrdio, ali mi je bitno da su igrači spremni. Profesionalci su, nemam brige sa te strane - ističe Milojević.

Meč se igra od 19 sati, a direktan prenos možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading