ZVEZDAŠI NAVIJAJU ZA ZELENSKOG U UKRAJINI! KRIVI ROG BI MOGAO DA DONESE CRVENO-BELIMA DIREKTAN PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA! Šta je još potrebno za takav scenario?

Autor:

Sport

01.04.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vežite se, polećemo.

ZVEZDAŠI NAVIJAJU ZA ZELENSKOG U UKRAJINI! KRIVI ROG BI MOGAO DA DONESE CRVENO-BELIMA DIREKTAN PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA! Šta je još potrebno za takav scenario?

Foto: Starsport, Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde grabe ka tituli u nastavku sezone. Iako su "prezimili" sa minusom od jednog poena u odnosu na Partizan, nije im dugo trebalo da preteknu večitog rivala koji je kiksnuo protiv Napretka i Mladosti i predao čelo tabele timu sa Marakane.

Ukoliko situacija na tabeli ostane ovakva kakva je trenutno, sledeće pitanje koje je u glavi delijama je: "A Liga šampiona?"

U slučaju da Zvezda osvoji sedmu titulu za redom u domaćem šampionatu, potrebno je da se poklopi još mnogo kockica ne bi li ostvarila direktan plasman u elitno fudbalsko evropsko takmičenje. Trenutno, veće su šanse da, zbog nešto lošijih rezultata srpskih timova u godini za nama na Starom kontinentu, crveno-beli moraju kroz kvalifikacije da obezbeđuju mesto u grupnoj fazi. Ipak, postoji scenario u kom u Ljutice Bogdana ne bi morali da, kako je to nekada Dejan Stanković pričao, igraju "letnju ligu". Teško je ostvariv, ali postoji - evo šta je potrebno.

Naime, Crvena zvezda bi se našla direktno u Ligi šampiona u sezoni 2024/25 u slučaju da titule u svojim nacionalnim prvenstvima ne osvoje Šahtjor Donjeck, Slavija Prag, Bazel, Kopenhagen i Dinamo iz Zagreba. Olakšavajuća okolnost je što se iz tog skupa odmah može odbaciti švajcarski tim koji je miljama ispod Jang Bojsa i nema gotovo nikakve šanse za titulu.

Kada su u pitanju ostala prvenstva, niko ne prednjači na čelu tabele - osim Šahtjora.

Standings provided by Sofascore

U Češkoj bitku za tron biju praški rivali - Sparta i Slavija. Ipak, trenutno je vodeća Sparta sa jednim bodom više, a do kraja je ostalo još četiri kola. Nakon toga šest najbolje plasiranih idu u plej-of, tako da se može svašta izdešavati, ali je za Zvezdu najbolje da se ništa ne menja u odnosu na trenutan poredak.

Standings provided by Sofascore

U Danskoj je završen regularan deo prvenstva, a posle njega situacija takođe izgleda dobro po crveno-bele, pošto je Kopenhagen ispod Mitjilanda i Brondbija. Međutim, "lavovi" zaostaju svega tri boda za prvoplasiranim timom, tako da i tamo treba još mnogo toga da se poklopi.

Standings provided by Sofascore

Još jedna opasnost po crveno-bele dolazi iz Hrvatske gde Dinamo Zagreb "dodaje gas" u finišu sezone i pokušava da povrati pol-poziciju nakon što je dugo vremena bio bez nje. Zagrepčani su slavili nad Hajdukom u derbiju prošlog kola i tako pretekli Splićane na tabeli, te sada zaostaju pet bodova sa za Rijekom sa utakmicom manje. To znači da delije moraju navijati za Rijeku da konačno prekine dominaciju Dinama koja traje već godinama.

 

Standings provided by Sofascore

Sve ovo bi nekako i moglo da prođe, ali onda dolazimo do situacije u Ukrajini koja je ubedljivo najkompleksnija po crveno-bele. Tamo je Šahtjor izjednačen na prvom mestu tabele sa Krivbasom, ali ono što ne valja jeste da ima dva meča manje. Može Zvezda da se uzda i u Dinamo Kijev koji zaostaje pet bodova za ekipom iz Donjecka uz utakmicu manje, ali čini se da najveću opasnost aktuelnom šampionu Ukrajine pravi ekipa iz Krivog roga - mesta odakle je predsednik države Volodimir Zelenski.

Naime, klub je ugašen 2013. godine, da bi sedam godina kasnije ponovo bio "oživljen" i to sve zbog Zelenskog koji je isticao kako je kao mali gledao utakmice Krivbasa, a čak je i izveo početni udarac na prvom meču posle ponovnog rođenja protiv Čerkašine. Za kratko vreme klub je izuzetno napredovao i sada već može da cilja i titulu u tamošnjoj Premijer ligi.

Delijama ne preostaje ništa drugo nego da veruju da predsednik Ukrajine može pogurati svoj tim dovoljno da Crvena zvezda ne mora da brine za mesto u Ligi šampiona, ali i da se nadaju da se situacija u još četiri lige neće menjati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading