PARTIZANE, PREPIŠI TERAPIJU OD ZVEZDE: Član radne grupe crveno-belih iz 2012. savetuje komšije

Autor:

Sport

30.03.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi smo kada je dug bio 48 miliona evra pokazali da je ozdravljenje moguće, a sada je sigurno lakše jer je država jaka, kaže Zoran Stojadinović povodom duga crno-belih za porez od 50 miliona evra.

PARTIZANE, PREPIŠI TERAPIJU OD ZVEZDE: Član radne grupe crveno-belih iz 2012. savetuje komšije

Foto: Starsport

Dug Fudbalskog kluba Partizan na ime poreza je preko 50 miliona evra, otkrio je šokantan podatak predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Nije tajna da večiti rivali duguju veliki novac na ime neplaćenih obaveza prema državi, kao što nije tajna da im država, uprkos tome, pomaže, pa su tako crno-beli pre nekoliko dana dobili 3,2 miliona evra da bi mogli da dobiju UEFA licencu za nastup u Evropi na jesen.

Međutim, nije rešenje da se rupe krpe, već da se problem reši, zbog čega je predsednik pohvalio to što je rukovodstvo u Humskoj prvi put prihvatilo da državni eksperti u potpunosti ogole finansije i da se napravi program ozdravljenja Partizana. Iako Crvena zvezda ima tek nešto manji dug, ona je 2012. ušla u slično "lečenje" kada je dug bio 48 miliona evra, a kada je formirana radna grupa, takođe na Vučićevu inicijativu. Zato je Republika pozvala jednog od članova te grupe, tadašnjeg sportskog direktora na Marakani, a sada fudbalskog menadžera, Zorana Stojadinovića da upitamo ima li savet za komšije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zoran Stojadinović


- Ja nisam finansijski ekspert i nije moje da pametujem, ali mogu da posavetujem da vide kako je to Zvezda uradila na svim poljima kada je počela ozdravljenje. Kada smo mi bili s velikim dugom, država je tek kretala u oporavak, bilo je manje novca. Sada je ovo druga dimenzija, država jaka, ima više finansija. Tako da pretpostavljam da je lakše naći modalitet da se izleči Partizan nego pre više od decenije Zvezdi. Mi smo od 2012, kada je dug bio 48 miliona evra, pokazali da je ozdravljenje moguće. Možda je dug i dalje velik, ali Zvezda sada odlično posluje, ima svoje prihode od prodaje igrača, ali i iz drugih izvora - počeo je Stojadinović, pa nastavio:

- Najvažnije je sagledati kako dug nastaje. Da li uložiš u nešto, pokupuješ igrače, planiraš da ćeš prezimiti u Evropi, a kada se to ne desi, budeš u problemu. Pretpostavljam da se to desilo Partizanu. Zvezda, s druge strane, dobro radi, stvara svoju decu, prodaje ih, pa i da promaši s nekim strancem, uspe da se izvuče. To je recept koji i Partizan može da prepiše.

Foto: Starsport

Negde se preračunali: Miloš Vazura i Milorad Vučelić

On je poručio Zvezdi da nastavi ovim kursom, a Partizanu da razmisli o promeni politike.


- Zvezda je sada prodala dva talenta (Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović). Malo stranaca se tako proda da im se upetostruči vrednost. Mi smo onda bacili u vatru Luku Jovića, Marka Grujića, Mihajla Ristića, Predraga Rajkovića... Zvezda se okrenula svojoj deci, ima još klinaca koji rastu. Kod Partizana to ne vidim, a morali bi da se vrate svojoj omladinskoj školi da bi napredovali. Šta su postigli sa strancima? Prošle godine su bili četvrti u Superligi. To su mogli i sa svojom decom. Žrtvovali su sezonu nesvesno, a da su to uradili planski, bilo bi im bolje - zaključio je Stojadinović.

Republika je povodom obelodanjivanja duga Partizana pozvala njegovog direktora za komentar, ali Miloš Vazura očigledno nije bio raspoložen za priču i nije nam odgovorio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
pera

30.03.2024 17:08

prvo uhapsiti Vazuru i Vucelica pa ih kao i Zvezdu prebaciti u cetvrtu ligu.

Iskren

30.03.2024 19:21

Ovo je totalna blamaža Partizana. Rusi su spasili Zvezdu po nalogu NISA. Ni je. Moguće spasti nekog kog vodi krimos Tezga.