SKANDAL EPSKIH RAZMERA! Bivši predsednik Saveza OSUĐEN na doživotnu ROBIJU! Izneo ŠOKANTNO priznanje!

Autor:

Sport

26.03.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sudu priznao da je primio 11 milona dolara.

SKANDAL EPSKIH RAZMERA! Bivši predsednik Saveza OSUĐEN na doživotnu ROBIJU! Izneo ŠOKANTNO priznanje!

Foto: Tanjug/AP

Nedavna presuda bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Kine, Čen Šujuanu, šokirala je javnost. Naime, on je osuđen na doživotni zatvor zbog primanja mita u iznosu od neverovatnih 11,2 miliona dolara. Ova vest je potresla sportsku javnost i izazvala brojne reakcije širom Kine.

U januaru ove godine, Čen je priznao da je primao mito tokom dužeg vremenskog perioda, od 2010. do 2023. godine. Suđenje pred Narodnim sudom u Huangšiju otkrilo je da je Čen koristio svoj uticaj kako bi nezakonito stekao ogromnu sumu novca. Posebno je zanimljivo to što je u isto vreme bio i predsedavajući Šangajske međunarodne lučke grupe, što je dodatno ukazalo na obim korupcije u koju je bio umešan.

Tokom suđenja, tužioci su izneli detalje o načinu na koji je Čen primao novac i dragocenosti u zamenu za pogodnosti prilikom dobijanja ugovora i organizacije sportskih događaja. Ovaj slučaj baca senku sumnje na integritet sportskih organizacija u Kini, a istovremeno ukazuje na ozbiljan problem korupcije koji se proteže na različite sektore društva.

Presuda Čenu Šujuanu predstavlja važan korak u borbi protiv korupcije u Kini, ali istovremeno postavlja pitanje o tome koliko je duboko ukorenjen ovaj problem u društvu. 

Slučaj bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Kine jasno ukazuje na ozbiljnost problema korupcije u najmnogoljudnijoj državi na svetu i potrebu za odlučnim koracima u suzbijanju ovog negativnog fenomena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading