SUDIJA ZAŽALIO ŠTO JE OMALOVAŽAVAO FSS: Sud u Lozani jasan, MORA DA PLATI zbog teških reči

Autor:

Sport

26.03.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Strukovne organizacije sudija FSRIS Ninoslava Spasića iz Surdulice izgubio sport pred Sudom za sportsku arbitražu.

SUDIJA ZAŽALIO ŠTO JE OMALOVAŽAVAO FSS: Sud u Lozani jasan, MORA DA PLATI zbog teških reči

Foto: Republika

Sportski centar FSS u Staroj Pazovi

Spor koji se proteklih meseci vodio između Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije Ninoslava Spasića iz Surdulice, konačno je dobio pravni epilog.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani - CAS (Court of Arbitration for sport) presudio je u korist Fudbalskog saveza Srbije i naložio Ninoslavu Spasiću da snosi troškove kompletnog sudskog postupka, koji pored njegovog troška, podrazumevaju i doprinos na ime troškova Fudbalskog saveza Srbije, kao i sve druge nastale troškove u vezi sa ovim arbitražnim postupkom.

CAS je potvrdio Rešenje Komisije za žalbe Fudbalskog saveza Srbije od 13. aprila 2022. godine, kojom se Ninoslav Spasić iz Surdulice kažnjava zabranom obavljanja svojih dužnosti u periodu od 12 meseci, što je apsolutno u skladu sa sankcijama koje su predviđene u datim okolnostima.

U zaključku dokumenta koji je stigao na adrese Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama i Ninoslava Spasića, konstatuje se da je kazna pravična i proporcionalna učinjenom delu.

Podsetimo da je Spasić mesecima omalovažavao organe i rad Fudbalskog saveza Srbije, a odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) dokazuje da je Fudbalski savez Srbije i u ovom slučaju postupao pravilno i zakonito, kao i da su Spasićeva izlaganja u javnosti bila zlonamerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading