DUŠAN TADIĆ PROSLAVIO REKORD! Kapiten "orlova" se OGLASIO o IZDANJU Srbije na Kipru!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

26.03.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je to njegov 106. meč u dresu sa najdražim grbom.

DUŠAN TADIĆ PROSLAVIO REKORD! Kapiten "orlova" se OGLASIO o IZDANJU Srbije na Kipru!

Foto: fss.rs

Kapiten, lider, veliki igrač i čovek, gospodin u kopačkama – Dušan Tadić! Pamtiće Dušan Silni dugo 25. mart, dan kada je 106 put, kao nikada niko pre njega, obukao dres najdražih boja! Ispisao je istoriju, iza sebe ostavio velikane Branislava Ivanovića, Dejana Stankovića, Sava Miloševića i mnoge druge legende koje su igrale za državni tim.

Posle meča predsednik Dragan Džajić uručio mu je Zlatnu plaketu Fudbalskog saveza Srbije, a direktor reprezentacije Stevan Stojanović dres sa brojem 106!

Ovaj rekord Tadića biće u narednom periodu još izraženijim jer ga očekuje, nadamo se, mnogo radosti u dresu Srbije čiji dres nosi već punih 16 godina! Debitovao je 2008. godine protiv Poljske, kada je selektor bio Radomir Antić, promenio je za sve ovo vreme deset selektora, a do broja 100 stigao je u meču protiv Litvanije. Jedan od najboljih asistenata u istoriji našeg fudbala, sada već i legenda velikog Ajaksa, kluba u kome je oborio silne rekorde. Karijera za veliki naklon!

Foto: fss.rs

 

Piksijevi "orlovi" su upisali minimalnu pobedu u Larnaki nad Kipranima (1:0), ali nisu oduševili naciju prikazanom igrom.

- Nezgodne su prijateljske utakmice. Kažemo da hoćemo da uđemo punim gasom, ali nekada i nije to baš tako, onako jer su prijateljskog karaktera. Najbitnije je da smo pobijedili i sada čekamo juni i moramo da se pripremimo najbolje moguće za Evropsko prvenstvo - rekao je Tadić.

Prokomentarisao je vezista Fenerbahčea i lični rekord.

- Ti rekordi su tu da se ruše, daće Bog da ove novije generacije obore rekorde. Najbitniiji je trag koji ostavljamo iza sebe, da budemo primjer i da mogu ljudi s ponosom reći da su igrali s nama. Najbitnije je šta ostavljamo iza sebe i na to smo fokusirani - istakao je Dušan Tadić.

Srbija će naredne provere pred start Evropskog prventva imati 4. juna protiv Austrije u Beču i četiri dana kasnije sa Švedskom, na oproštaju Zlatana Ibrahimovića od aktivnog igranja fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading