SLOVENCI PRETE PIKSIJEVIM "ORLOVIMA"! Jake REČI nesuđenog trenera Zvezde!

Autor:

Sport

26.03.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U grupi sa Srbijom, nalaze se još reprezentacije Engleske i Danske.

SLOVENCI PRETE PIKSIJEVIM "ORLOVIMA"! Jake REČI nesuđenog trenera Zvezde!

Foto: twitter.com/FSSrbije

Fudbaleri Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u prijateljskim mečevima, uoči priprema za Evropsko prvenstvo, protiv Kipra u Larnaki (1:0) golom Sergeja Milinković-Savića.

Rivali "orlova" u Grupi C, imali su promenjiv učinak. Danci su remizirali bez golova sa Švajcarskom (0:0), dok je Engleska poražena od Brazila (0:1). 

Zanimljivo da su i "zmajčeki" poslednji put bili na šampionatu Evrope još 2000. godine kada su sa Jugoslavijom remizirali rezultatom 3:3. Novi susret dve selekcije uslediće 20. juna u drugom kolu na Alijanc areni u Minhenu.

Republika

Foto: nzl.sl

reprezentativci Slovenije

Selekcija Slovenije tek danas igra prvu kontrolnu utakmicu, a rival je Portugal.

Biće teško "zmajčekima", jer "navigatori" pod komandom Roberta Martineza imaju svih 11 pobeda i 41 dat i samo četiri primljena gola.

Pred meč sa prvakom Evrope iz 2016. godine, govorio je Matjaž Kek, selektor slovenačke reprezentaciije, poslavši poruku i izabranicima Dragana Stojkovića.

Foto: Starsport

selektor Slovenije Matjaž Kek

- Želimo da javnosti, kako ovde, tako i u inostranstvu, pošaljemo pozitivnu poruku. Da ljudi u Danskoj, Engleskoji i Srbiji shvate da Slovenija u junu ne dolazi u Nemačku kao turistička, već kao takmičarska ekipa. Zato već od meča sa Portugalcima zahtevam da budemo bolji individulno i timski, nego što smo bili na Malti. U suprotnom, možemo da primimo porciju golova. Čak i kad rotiraju igraje, Portugalci se ne štede, jer imaju širok kadar - rekao je Kek.

Slovenija je 21. marta odigrala 2:2 sa Maltom u prvom pripremnom duelu, a ostrvska selekcija čak je vodila 2:1.

- Dosta stvari mi se nije svidelo na tom susretu. Naročito u drugom poluvremenu. Zato od momaka danas zahtevam mobilizaciju i reakciju. Znamo s kim igramo, ali to je ujedno i privilegija za naš tim. Moramo da gledamo pre svega nas, da delujemo bolje, drugačije, ne smemo da dozvolimo da budemo zagledani u rivala - istakaoje Kek.

Slovenija će ugostiti Portugalce na stadionu Stožice u Ljubljani, a početak utakmice je od 20 časova i 45 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading