ŠOK U SVETU FUDBALA! Brazilska "SUPERZVEZDA" pred SUSPENZIJOM zbog DOPINGA!

Autor:

Sport

26.03.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada mu je predviđana velika karijera.

ŠOK U SVETU FUDBALA! Brazilska "SUPERZVEZDA" pred SUSPENZIJOM zbog DOPINGA!

Foto: Tanjug/AP

Brazilski fudbaler Gabriel "Gabigol" Barbosa suspendovan je na dve godine nakon istrage o prevari u vezi sa dopingom.

Odluka je doneta nakon glasanja Anti-Doping Sportskog suda pravde, gde je rezultat bio 5-4 protiv bivšeg napadača Intera, koji sada ima 27 godina.

Suspenzija se odnosi na njegovo ponašanje tokom iznenadnog testiranja na droge 8. aprila prošle godine, dan pre nego što je njegov tim Flamengo igrao u prvenstvu države Rio de Žaneiro.

Foto: Tanjug/AP

Popularni Gabigol

 

Anti-doping službenici došli su da testiraju igrače na treningu, ali su uglavnom bili ignorisani od strane Barbose, koji je uradio test nekoliko sati nakon svojih saigrača. On ima pravo da uloži žalbu na odluku koja ga suspenduje do aprila 2025. godine - kazna koja je retroaktivno primenjena od prošle godine, iako je bio aktivan tokom tog perioda.


Barbosa, koji je bio povezan sa Vest Hemom 2022. godine, pridružio se Flamengu trajno iz Intera 2020. godine nakon pozajmica u Benfici i Santosu. Postigao je samo jedan gol na 10 nastupa za Inter i smatran je promašajem nakon što je prešao za 25 miliona funti.

Međutim, uspeo je da obnovi svoju karijeru vraćajući se u Brazil, postigavši 155 golova na 276 utakmica za Flamengo. Njegove impresivne partije donele su mu mesto u reprezentaciji Brazila 2021. godine, nakon što je odigrao samo jednu utakmicu od 2016. godine.

Tokom 2021. godine odigrao je 12 utakmica za reprezentaciju, postigao tri gola i bio deo tima koji je izgubio finale Kopa Amerika od Argentine. Međutim, odigrao je samo jedan meč za Brazil 2022. godine i od tada nije bio u sastavu. Nije bio uvršten u tim Brazila za Svetsko prvenstvo u Kataru. Nakon doping suspenzije, neuspešna žalba mogla bi dovesti njegovu karijeru u haos, s obzirom da mu ugovor sa Flamengom ističe krajem 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading