MEGA POKVARILA ZVEZDINO SLAVLJE! Crveno-beli će JOŠ ČEKATI na potvrdu PRVOG MESTA!

Autor:

Sport

25.03.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda momaka u roze dresovima.

MEGA POKVARILA ZVEZDINO SLAVLJE! Crveno-beli će JOŠ ČEKATI na potvrdu PRVOG MESTA!

Foto: Starsport

Košarkaše Crvene zvezde šokirala je Mega neverovatnim preokretom u poslednjoj četvrtini. Momci u roze dresovima trijumfovali su  rezultatom 89:83 u Areni i tako onemogućili klubu sa Malog Kalemegdana da već u 24. kolu AdmiralBet ABA lige osigura sebi vodeću poziciju pred plej-of. 

 

 

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Adam Hanga sa 22 poena, a pomogao mu je Nemanja Nedović sa 16 koševa. 

Među momcima u roze opremi, najbolje su se pokazali Stefan Miljenović i Uroš Plavšić sa 18 , odnosno 16 poena i 12 skokova. 

Dosta se u prvom delu igre mučio klub sa Malog Kalemegdana, te su tako uspeli da posle prvo četvrtine budu u zaostatku od 6 koševa. Ipak, već u drugom kvartalu, osetno je bilo da Zvezda želi pobedu, tako da je nekoliko sjajnih poteza Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića donelo prednost pred odlazak na odmor. 

Po povratku sa poluvremena, nastavio je sa sjajnom igrom Nedović. Šuter Crvene zvezde prosto nije znao za promašaj u tim trenucima. Delovalo je da mu teže pozicije paradoksalno više odgovaraju. Razgoropadio se Zvezdin "vojnik" i onemogućio Plavšiću i Jeloviću da preokrenu momentum u svoju korist, iako je Mega na kraju slavila u ovom delu rezultatom 22:21. 

Ipak, posle sjajne četvrtine, došlo je do zastoja. Tim koji sa klupe predvodi Marko Barać je prilično silovito ušao u završnicu, i uspeo da uvede duel u rezultatsku klackalicu. Vođstvo se smenjivalo skoro do samog kraja, kada je su Plavšić i Miljenović skrojili fantastičnu seriju 9:0 za svoju ekipu, i tako doneli Megu zlata vrednu pobedu u borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu. 

Sa druge strane, Zvezda će imati priliku da overi prvo mesto već u narednom kolu protiv SC Derbija. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading