NAJBOLJI STRELAC U ISTORIJI FRANCUSKE REPREZENTACIJE NAPUŠTA KLUB?! Govori se da ide VAN Evrope!

Autor:

Sport

23.03.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeća stanica mogla bi biti "preko bare".

NAJBOLJI STRELAC U ISTORIJI FRANCUSKE REPREZENTACIJE NAPUŠTA KLUB?! Govori se da ide VAN Evrope!

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Mbapea i Žirua

Olivije Žiru, najbolji strelac u istoriji francuske reprezentacije, navodno je spreman da napusti evropski fudbal ovog leta.

Prema informacijama francuskog medija "L'Equipe", iskusni 37-godišnji napadač, čiji ugovor sa Milanom ističe, a italijanski velikan nema nameru da mu ponudi novi ugovor.

Zbog toga se očekuje da će Žiru preći u Sjedinjene Američke Države da se pridruži Los Anđelesu, gde već igra još jedan iskusni francuski igrač, bivši golman Totenhema, Igo Loris.

Foto: Tanjug/AP

Olivije Žiru

Žiru, koji je ranije igrao za Monpelje, Arsenal i Čelsi, spreman je da se oprosti od evropskog fudbala uprkos konstantnim dobrim partijama. Njegov doprinos Milanu ove sezone bio je značajan, postigao je 14 golova na svim takmičenjima.

Napadač je igrao ključnu ulogu u francuskom putu do finala Svetskog prvenstva 2022, gde je postigao četiri gola. Iako nije uspeo da osvoji titulu, Žiruovih 53 golova za nacionalni tim potvrdilo je njegov status najboljeg strelca u istoriji reprezentacije.


Svetsko prvenstvo je donelo i trijumf i frustraciju za Žirua. Na izdanju 2022. godine pokazao je svoju sposobnost postizanja golova, ali je Argentinu na kraju pobedio u penal seriji. Međutim, 2018. godine u Rusiji, Žiru je osvojio najveću nagradu, iako nije sam postigao gol, ističući svoju vrednost izvan postizanja golova.

Dok se Žiru priprema za potencijalni prelazak u Major League Soccer, njegovo nasleđe kao plodnog napadača i sposobnost da se prilagodi različitim fudbalskim sredinama sprema se da ostavi trajan utisak na sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading