TRENER ZENITA ODUŠEVIO DELIJE IZJAVOM PRED ZVEZDU! Nisu samo REČI da su Rusi i Srbi BRAĆA!

Autor:

Sport

22.03.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski šampion gostuje srpskom prvaku u subotu od 19 časova.

TRENER ZENITA ODUŠEVIO DELIJE IZJAVOM PRED ZVEZDU! Nisu samo REČI da su Rusi i Srbi BRAĆA!

Foto: Starsport

Crvena zvezda će u prijateljskom meču dočekati najbolji klub ruske Premijer lige i braću iz Sankt Peterburga, ekipu Zenita, a ulaz na stadion "Rajko Mitić" je besplatan.

Pred gostovanje na Marakani očekivanja je izneo i trener vodećeg tima tamošnjeg prvenstva Sergej Semak, koji je naglasio da njegove izabranike "čeka zanimljivo putovanje u bratsku zemlju".

Rusi odlično znaju da je Zvezda ove sezone igrala Ligu šampiona i imponuje im što će se izmeriti sa ekipom koja je bila među 32 najbolje ekipe u Evropi.

- Što se tiče utakmica tokom pauze, ovo je odlična prilika za one fudbalere koji nemaju dovoljno mečeva u prvenstvu i Kupu Rusije, da se sada dokažu i pokažu, kako bi konkurisali za mesto u startnoj postavi. Plus, svaka međunarodna utakmica je veoma važna ne samo za nas, već i za našu zemlju, naše klubove. Drago mi je što imamo priliku da posetimo Beograd i igramo sa veoma dobrim timom - rekao je Semak.

Foto: Starsport

Sergej Semak

Gosti će biti lišeni pomoći reprezentativaca Rusije Andreja Mostovoja i Ivana Sergejeva, kao i Matea Kasijere koji se nalazi u Kolumbiji. Sergejev i Kasijera su dva centralna napadača.

- Hajde da vidimo kako ću da ih zamenim. Mislim da to neće podrazumevati promene u formaciji. Verujem u one fudbalere koji će dobiti šansu u Beogradu. I na osnovu toga ćemo izabrati taktiku po kojoj ćemo igrati. Što se tiče opcija i zamena, imamo ih dovoljno. Tu su Izidor, Mantuan, Jerohin... Svi oni mogu da igraju.

Medije u Rusiji su zanimala očekivanja Zenita od predstojećeg duela sa crveno-belima.

- Mislim da postoji bratstvo između nas. Ovo nije fudbalsko bratstvo, već internacionalno bratstvo. Mislim da nisu samo reči da su Srbi i Rusi braća. To se ogleda u svemu. U našem odnosu jednih prema drugima, prema našim zemljama, prema našim igračima. I u tom pogledu, fudbal nije izuzetak. Naravno, drago nam je da posetimo naš bratski narod i drago nam je što imamo priliku da igramo sa liderom srpskog fudbala. Biće to veoma zanimljivo putovanje u našu bratsku zemlju - zaključio je Sergej Semak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading