DELIJE GASE NAVIJAČKE GRUPE PO EVROPI: Bosanci STRADALI kao PARTIZANOVCI, Italijani, Mađari, Kragujevčani...

Autor:

Sport

19.03.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Crvene zvezde često "skidali" zastave rivalskim grupama, koje su, po navijačkom kodeksu, nestajale sa mape.

DELIJE GASE NAVIJAČKE GRUPE PO EVROPI: Bosanci STRADALI kao PARTIZANOVCI, Italijani, Mađari, Kragujevčani...

Foto: FK Crvena zvezda

Navijači Crvene zvezde neretko svojim navijanjem i koreografijama zadaju domaći zadatak protivničkim simpatizerima, ali im sve češće i "presude". Naime, zvezdaši su na utakmici između Zvezde i Radničkog 1923 istakli zastavu grupe "BH Legion", navijača koji podržavaju reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a kada zastava "padne" po navijačkom nepisanom kodeksu se ta grupa gasi. Bosanci su to priznali i objavili da su se ugasili 17. marta, a sada će se verovatno organizovati pod nekim drugim imenom i iza neke druge zastave.

Foto: ataimages

Skinuta zastava "BH Legiona"

Baš kao što su uradili navijači Rome, a sve opet zbog zvezdaša. Delije su "skinule" zastavu "Fedajna" prilikom gostovanja crveno-belih Armaniju prošle godine u Evroligi i to u akciji koju su sproveli zajedno sa navijačima Napolija. Zastave "Fedajna" osvanule su na Marakani protiv Čukaričkog prošle sezone, a onda su i zapaljene. Zbog toga su se grupa "Fedajn" ugasila, a onda je osvanula nova grupa sa novom zastavom "Grupo Kvadraro".

Republika

Foto: Starsport

Zastava "Fedajna" na Marakani

Pre nekoliko godina zvezdaši su "skinuli" i zastavu jedne navijačke grupe Radničkog iz Kragujevca i poslale je u istoriju. Takođe, pre dve godine navijači Ferencvaroša su gledali kako im gori zastava među zvezdašima kada su se dva kluba sastala. Ispostavilo se da je to zastava koja je oteta tokom utakmice između Ferencvaroša i Debrecina, a onda je prijateljskim vezama stigla do delija. I ta grupa je nestala sa mape.

Ipak, možda najpoznatije "gašenje" u srpskim okvirima je skidanje zastava Partizanove grupe "Hedhanters". Bilo je to pred večiti derbi 2013. kada je brojnija grupa zvezdaša napala grobare iz Obrenovca i otela im obeležja. Od tada pomenuta grupa više nije pravila svoje zastave i utopila se u veću grupu.

Republika

Foto: facebook.com/balkanskinavijaci123/printscreen

Zastava Hedhantersa na severu

Takođe, delije su imale uspešne akcije krađa zastava i navijačkih grupa Spartaka iz Subotice, pa i Vojvodine, mada nisu stradale i ugašene one najveće navijačke grupe pomenutih klubova. Doduše, u proleće 2016. delije su slavile i prozivale firmaše skandiranjem "Ćiribu, ćiriba, nema više zastava, priča je završena, "Firma" je ugašena, za vremena sva".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading