OSTRAŠĆENIM IDIOTIMA SE MORA DOĆI GLAVE: Dragiša Binić za NULTU TOLERANCIJU prema HULIGANIMA koji PRETE fudbalerima

Autor:

Sport

12.03.2024

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To su nazovi navijači, takvima bi trebalo da se bave samo nadležni, a ne da im dajemo na značaju pričajući o njima kao sada kada su napali Uroša Spajića. kaže legenda crveno-belih.

OSTRAŠĆENIM IDIOTIMA SE MORA DOĆI GLAVE: Dragiša Binić za NULTU TOLERANCIJU prema HULIGANIMA koji PRETE fudbalerima

Foto: Starsport

Uroš Spajić

Uroš Spajić dao je prvi gol za Crvenu zvezdu u 172. večitom derbiju (2:2). Posle meča je konstatovao da su njegovi saigrači i on bili ubedljivo domimantniji od igrača Partizana za koje je tvrdio da nisu došli na Marakanu da igraju fudbal na pobedu, već da se valjaju i izvuku remi. Njegovu tezu, bar kada su u pitanju šanse za gol, potvrđuje statistika, ali se pojedinim navijačima crno-belih, odnosno huliganima koji se kriju iza tastature, nije svidelo suočavanje sa realnošću da je Zvezda nadigrala njihove ljubimce. Oni su izneli niz gnusnih pretnji Spaiću i njegovoj porodici.

Republika

Foto: Starsport

Grobari na derbiju

Pritom to nije prvi put da se fudbaleri nađu na udaru navijača posle utakmice. Pogotovo posle derbija, bilo svojih ako su odigrali loše, ili protivničkih ako su im ponašanjem ili izjavom stavili so na ranu, kao Spajić u ovom slučaju. Zato se legendarni fudbalski as Dragiša Binić, koji pomno prati srpski fudbal decenijama, a pogotovo pošto je okačio kopačke o klin, oglasio i putem Republike pozvao da se skandaloznom ponašanju stane na put.

Republika

Foto: Starsport

Dragiša Binić

- To su nazovi navijači, a u stvari ostrašćeni idioti kojima se mora stati na put. Šta ti znači da vređaš fudbalera zato što je radio svoj posao, dao gol i posle meča likovao jer su bili znatno bolji. Za takve bi nadležni trebalo da imaju nultu toleranciju. Pa posle duže vremena smo imali derbi za gledati, derbi posle kojeg ima šta da se priča iz sportskog ugla. Bilo je golova, šansi, spornih situacija. Mi smo već dovoljno polarizovano društvo da nam ovakve uvrede i pretnje ne trebaju - rekao je Binić.

Legendarni fudbaler za ovakvo ponašanje, iako konstatuje da ga je uvek bilo, pa i u njegovo vreme, krivi mnogobrojne kanale komuniciranja, pre svega društvene mreže, ali i medije.

- U moje vreme da bi se o meni pričalo bilo je potrebno da sam dobijem Partizan, Dinamo ili Hajduk. Samo tako bih dobio naslovnu stranu i to neki mali ćošak. A danas se naširoko priča i piše o svakom akteru utakmice. Pa onda kada onaj najbolji dobije malo veći prostor njegovi ga dižu u nebesa, a nađu se oni drugi da mu prete. To je problem. Idiotima ako ne daš prostor oni će ostati u svom malo krugu i njihov "uspeh" ih neće proslaviti. Ovako, sad pričamo o tim pretnjama, umesto da se njima bavi samo onaj ko treba - jasan je Binić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading