MILOJEVIĆ OŠTAR POSLE DERBIJA: Golman Jovanović heroj, protivnik se branio! Bušna je priča da je neko povlašćen, a neko potlačen!

Autor: M. M.

Sport

09.03.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Zvezde govorio je nakon remija s Partizanom (2:2).

MILOJEVIĆ OŠTAR POSLE DERBIJA: Golman Jovanović heroj, protivnik se branio! Bušna je priča da je neko povlašćen, a neko potlačen!

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 2:2 (1:1) u 24. kolu Superlige Srbije, a crno-beli su nakon njega zadržali lidersku poziciju sa bodom više od najljućeg rivala.

Trener domaćih Vladan Milojević bio je zbog toga razočaran.

- Mislim da je bila lepa utakmica, dobar derbi, pune tribine. Atmosfera divna! Mislim da smo pružili dobru partiju, da je dobar derbi bio. Nisam zadovoljan rezultatom. Imali dobru igru, imali smo protivnika koji je želeo da se brani. Pokušavali smo, hteli da kontrolišemo igru, imali dosta šansi. Statistika dovoljno govorio. Ne sećam se utakmice u karijeri da smo imali ovoliko šansi. Golman Jovanović je igrač utakmice, on je branio i što se brani i što se ne brani. Imali smo posed 72 odsto, 29 šuta naspram četiri. Ono na šta sam ponosan jeste da je atmosfera fenomenalna, naši navijači odlični, sve je grmelo i sevalo. Napravljena je prava atmosfera, mnogo je bilo osporavanja, dobar performans i pamtiće se. Bili smo bliži pobedi. Od kako sam došao pravi se negativna atmosfera, a priča je već viđena da je titula nameštena, da je jedan klub potlačen, pljuvanje po predsedniku, da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen. Ispada da je nama neko nešto poklonio, to je ružno. Bušna je to priča, što ne pobedismo danas da je zaista tako. Protiv Zvezde se vodi hibridni rat - rekao je Vladan Milojević.

Potom je nastavio u sličnom tonu.

- Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima. Čestitam mojim igračima. Koliko je bio kvalitetan derbi, ocenićete vi mediji. Ja moram da štitim i moju profesiju i igru kao igru. To je srpski fudbal. Od prošle godine koliko je klubova bilo u evropskim takmičenjima. Mene stalno stranci pitaju odakle vi tu. Nismo slučajno. To je dug proces - kaže Milojević i nastavlja:

- Nisam ja ljut ni na koga, ali vodi se neka kampanja. Mi šta god da uradimo, omalovažava se. Stalno nešto, nije lako spremati utakmicu pod takvim pritiskom. Uvek trebalo je da bude karton, nije trebalo da bude penal. Ja kad pogrešim, kažem da sam pogrešio. Taktika, živa igra, dešava se u trenutku. Ta kamapanja se širi i širi. Svaki put ću da kažem. Pokušavam da vratim instituciju srpskog fudbala. Hajde to da gajimo i da radimo, a da se ne bavimo drugim stvarima. Ti momci koji su ovde igraju drugi derbi ove sezone. moraju da znaju šta je derbi, moraju da znaju zahteve klubva. Uvek volim kad napravimo šanse, doći će golovi Neverovatno je šta mi danas nismo pogodili. Partizan je uzeo ono po šta je i došao. Videli ste statistiku. To su činjenice koje su za mene kao trenera jako bitne. Napravili smo dve greške. Imao je Partizan još jednu šansu koju smo izblokirali. Nama je model da hoćemo visoko, da hoćemo da stisnemo protivnika. Imamo još prostora da napredujemo.

Posebno je nahvalio defanzivce.

- Spajić i Dragović su najbolji štoperski tandem. Imali smo maler povreda, ne znam zašto je to tako. Mislim da je igrač Partizana pao na Dragovića i imao je problem sa ramenom. Nije mogao da nastavi. Morali smo da zamenimo Dragovića za Đigu, a onda i Stamenića za Mimovića zbog bonusa. Nije dobro kad morate da dirate zadnju liniju. Čestitam Mimoviću, vatreno krštenje, dobar je igrač, moći će Zvezda da računa na njega - dodaje srpski stručnjak.

Za kraj se ovrnuo na kritike i očekivanja do kraja prvenstva.

Ono Miloje Bunker i to? Pa eto, malo sam pokazao da umemo da napadamo. Šalu na stranu, verujem da smo odigrali dobru utakmicu. Uvek imaju ti detalji i greške koje se potkradu. Nismo odustali ni kad smo bili u hendikepu. Od apsolutne kontrole dobijete šok gol pred svlačionicu, pa onda opet početkom poluvremena. To su golovi koji psihološki mogu da utiču na igru, a moja ekipa se podigla, nije odustala. Partizan ima dobre igrače, opredeljen na kontranapade, sa Zahidom i Nathom koji mogu da daju kvalitetan pas unapred - kaže Milojević i zaključuje: 

- Imamo još šest utakmica u prvenstvu i sedam u plej-ofu. Ima tu još da se igra, prvenstvo je zanimljivo. Neće nigde biti lako. Ima još da se igra, nećemo gledati tabelu nego narednog protivnika. Moramo da se usredsredimo na našu igru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading