VELIKA TUGA: Preminula FUDBALSKA LEGENDA!

Autor:

Sport

10.03.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanije je zavijena u crno

VELIKA TUGA: Preminula FUDBALSKA LEGENDA!

Foto: printscreen twitter

U Engleskoj vlada tuga zbog vesti o smrti legendarnog fudbalera Evertona, Džimija Hasbenda, koji je preminuo u 77. godini života nakon kraće bolesti. Ovaj veliki gubitak duboko je pogodio čitav fudbalski svet, a posebno navijače Evertona koji su se oprostili od svog omiljenog igrača.


Fudbalski klub Everton je saopštio da je "duboko ožalošćen saznanjem o smrti Džimija Hasbenda, koji je tom klubu doneo trofej u sezoni 1969/70." Ovim rečima, klub je odao počast igraču čiji su doprinos i talent ostavili neizbrisiv trag na istoriju kluba.

 

 

 


Hasbend je rođen u oktobru 1947. godine i tokom svoje karijere ostvario zapažene uspehe, posebno osvajanjem titule u Prvoj ligi sa Evertonom 1970. godine.

 

 

 

Tokom svoje igračke karijere, koju je proveo na "Gudison parku" između 1963. i 1973. godine, postigao je 55 golova u 199 nastupa za prvi tim. Posebno se istakao u pohodu ka finalu FA Kupa 1968. godine, kada je postigao dva pogotka protiv Lestera u četvrtfinalu, ali je nažalost postao tragičar poraza od Vest Broma u finalu.


Džimi Hasbend će ostati upamćen kao neko ko je svojim talentom i predanošću obeležio jedno od najslavnijih razdoblja u istoriji Evertona. Njegova uloga u osvajanju trofeja i doprinos timu čine ga nezaboravnim delom klupske istorije, a njegovo ime će zauvek živeti kroz sećanja navijača i ljubitelja fudbala širom sveta.

Ovim gubitkom, fudbalska zajednica je izgubila jednog od svojih istinskih velikana, a sećanje na Džimija Hasbenda će trajati zauvek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading