PARTIZAN NA SJAJAN NAČIN NAJAVIO 172. DERBI! Važan DETALJ sa snimka ODUŠEVIO sve grobare! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.03.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli gostuju na Marakani u subotu od 17 časova.

PARTIZAN NA SJAJAN NAČIN NAJAVIO 172. DERBI! Važan DETALJ sa snimka ODUŠEVIO sve grobare! (VIDEO)

Foto: Starsport

Svi fudbalski putevi u subotu od 17 časova vode na stadion "Rajko Mitić", gde će se odigrati 172. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Najveći rivali Superlige Srbije imaju bogatu istoriju međusobnih susreta, a jedan od zanimljivih detalja je da su igrači "parnog valjka" prvi put izašli na teren u crno-beloj opremi pre 65 godina, ostvarivši pobedu minimalnim rezultatom 1:0 protiv Borca iz Podgorice, čime su izborili plasman u polufinale nacionalnog kupa.

Na zvaničnoj Instagram stranici Partizana objavljen je snimak na kome prvotimci poziraju u dresovima koji su nosili njihovi prethodnici. Svetozar Marković se istakao nosivši dres sa brojem 14, koji je nekada nosio Nenad Đorđević, poznat po tome što je bio strelac u duelu sa Crvenom zvezdom 2005. godine, nakon čega je klub iz Humske osvojio titulu bez ijednog poraza.

Isti crno-beli dresovi će biti na terenu i u 172. večitom derbiju, a navijači se nadaju pozitivnom ishodu, kao što je bilo 1959. godine kada je Partizan prvi put nastupio u crno-belim dresovima i slavio rezultatom 3:1.

 

 

Na repertoaru su se našli i dresovi iz 90-ih godina prošlog veka, kao i oni koje je Partizan nosio u sezonama 2003/2004 i 2010/2011, kada se domogao grupne faze Lige šampiona.

- Inicijativu za promenu boja dresova pokrenuo je legendarni Stjepan Bobek, koji je baš te zime u dresu Partizana završio igračku karijeru i upustio se u trenerske vode, ali je kao član selekcije veterana na riječkoj Kantridi, 10. oktobra 1991. godine doživeo da zaigra u crno-belom dresu. U istoj boji dresova igrači Partizana nastupiće i u 172. večitom derbiju, a sa pravom se nadamo da će ishod biti pozitivan kao i 10. maja 1959. godine kada smo kao gosti u 24. večitom derbiju prvi put nastupali u crno-belim dresovima i slavili 3:1 - stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading