ČESTITAMO! Dragan Stojković Piksi slavi ROĐENDAN!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

03.03.2024

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor "orlova" danas puni 59 godina.

ČESTITAMO! Dragan Stojković Piksi slavi ROĐENDAN!

Foto: Vlada LUKIĆ

Legendarni bivši kapiten naše fudbalske reprezentacije i aktuelni selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi, rođen je na današnji dan 1965. godine u Pasi Poljani pokraj Niša.

Sa samo 16 godina debitovao je za niški Radnički, a već dve godine kasnije upisao je prvi nastup u dresu reprezentacije Jugoslavije.

Proveo je pet godina u dresu Radničkog, da bi potom Piksi prešao u Crvenu zvezdu, gde je ispisao najlepše stranice istorije beogradskog velikana, zaradivši epitet pete Zvezdine zvezde.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Posle Marakane, Dragan Stojković je otišao put Marselja i potpisao za Olimpik, a njegova karijera kulminirala je u Japanu, gde je proglašen za najboljeg inostranog fudbalera svih vremena u "zemlji izlazećeg sunca".

Kada je "okačio kopačke o klin", Stojković je obavljao različite funkcije u fudbalu. Bio je predsednik Fudbalskog saveza, predsednik Crvene zvezde, a zatim se posvetio trenerskom poslu u Nagoji.

Predvodio je Guangdžu, pre nego što je 2021. godine postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

"Orlove" je sa selektorske klupe odveo na dva velika takmičenja - Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, kao i na ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na koje smo čekali 24 godine, dok je sa reprezentacijom Srbije izborio i plasman u A Ligu nacija!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading