PLAKAĆEMO KAD LUIS ZAPEVA BOŽE PRAVDE: Majka Ivana ponosna na novog fudbalera Srbije

Autor:

Sport

28.02.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsko poreklo je ponos, a Srbija domovina. Jedva čekamo dan kada će obući naš dres. Biće puno suza, pre svega od bake Biljane, kaže mama Zečević Džona.

PLAKAĆEMO KAD LUIS ZAPEVA BOŽE PRAVDE: Majka Ivana ponosna na novog fudbalera Srbije

Foto: instagram.com/izecevic

Luis Zečević Džon

Nema većeg ponosa nego biti Srbin, igrati za Srbiju i doživeti da se u tvoju čast intonira srpska himna "Bože pravde". Upravo tu privilegiju ne može da dočeka porodica Luisa Žečevića Džona (16), mladog fudbalera Arsenala, koji je izabrao da reprezentativni fudbal igra za domovinu svoje majke Ivane, a ne Englesku u kojoj je rođen, odrastao i iz koje mu je otac. Ponosna mama u razgovoru za Republiku otkriva šta za nju i njenu porodicu znači to što su odlučili da najstariji naslednik prvo bude "orlić", a onda jednog dana, bože zdravlja", i "orao". Prema njenim rečima, iako bezmalo četiri decenije živi u Londonu, veza sa korenima i Srbijom je duboko u njenom srcu, ali i Luisovom i preostale tri ćerke.

Foto: instagram.com/izecevic

Ponosna na sina: Ivana i Luis

- Moja familija Zečević je iz Foče u Bosni i Hercegovini, ali se otac Milutin rodio u Srbiji a majka Biljana u Herceg Novom. U London smo porodično došli 1987. kada je tata dobio posao kao predstavnik jedne sarajevske firme u kojoj je radio. Ovde sam upoznala supruga Lorenta još u srednjoj školi, venčali smo se i pored Luisa imamo još tri ćerke Elu, Rosu i Emi - počela Ivana priču za naš portal, pa natavila sa objašnjenjem koliko voli Srbiju:

Republika

Foto: instagram.com/izecevic

Kod bake u Herceg Novom

 

- U kući pričamo srpski i engleski. Deca govore oba jezika, dok suprug malo razume naš jezik. Poreklo iz Srbije je naš ponos, mi osećamo da pripadamo našem narodu, zato smo se i odlučili da sva deca nose oba prezimena. Srbija je domovina, tu nam živi veći deo naše porodice gde i mi provodimo mnogo vremena i gde se naša deca druže sa svojim rođacima i bliskim drugovima.

Prema njenim rečima, što se Luisa konkretno tiče, on je fudbal zavoleo od malena, maštao je da zaigra za neki veliki klub i sada je Arsenalu, a poziv Srbije je stigao kao kruna svega.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Zecevic (@izecevic)

 


- Meni je veoma drago što je dobio ovaj poziv i da možda ima šansu da igra za Sbriju. Jedva čekamo taj dan kada će obući dres Srbije, istrčati na teren a onda u njegovu čast biti intonirana naša himna "Bože pravde". Ne sumnjam da ćemo svi plakati. Biti puno suza, pre svega od bake Biljane, koja je ponosna na unuka, ali i od nas ostalih - istakla je Ivana, pa otkrila kako je njen sin uopšte počeo da igra fudbal i kakav je razvojni put imao:

 

 

Foto: instagram.com/izecevic

Ljubav iz srednje škole: Ivana i Lorent

 

- Luis se kao mali igrao fudbala sa tatom po kući, a onda i sa drugovima na poljani. Prvi klub mu je bio Regent kada je imao samo šest godina. Dečake koji pokazuju dobre rezultate i stvarni potencijal prate mnogi fudbalski skauti. Arsenal redovno snima i analizira igre svojih mlađih timova i tako su mnogi procenili da Luis ima veliki potencijal. Dokazao ga je kada je sa 15 godina zaigrao za stariji timom Arsenala do 18 godina. Usledio je poziv FSS. Luis je presrećan zbog toga, ali i svi mi u porodici, kako ovde u Engleskoj tako i u Srbiji. Šta će dalje biti videćemo. Profesionalni fudbal se danas razvija veoma brzo. Kuda će sudbina i drugi događaji odvesti Luisa teško je predvideti. Najvažnije je da bude zdrav, srećan i da mu rad i uspeh bude najveći motiv - zaključila je Ivana.

 

Top na grudima, Liverpul u srcu

Sam Luis otkrio je pre nekoliko dana da su mu fudbalski idoli reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, ali je naveo i Danijela Staridža i Sadija Manea, pa nije bilo teško zaključiti za koga navija u Premijer ligi.
- Luis navija za Liverpul iako voli svoj klub Arsenal. Prati nastupe i uspehe srpske reprezentacije, gleda Mitrovića i Vlahovića, ali recimo ne navija ni za jedan od srpskih klubova - otkrila je mama Ivana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading