SUDIJSKI EKSPERT REŠIO DILEME: Evo da li su PENALI za Partizan i Crvenu zvezdu bili ISPRAVNO DOSUĐENI!

Autor:

Sport

27.02.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo bure diglo se oko arbitraže u Superligi Srbije

SUDIJSKI EKSPERT REŠIO DILEME: Evo da li su PENALI za Partizan i Crvenu zvezdu bili ISPRAVNO DOSUĐENI!

Foto: Youtube/Objektiv TV

Zdravko Jokić

Sudijski analitičar, Zdravko Jokić, gostovao je u ponedeljak veče na televiziji “Arena Sport” i tom prilikom komentarisao je suđenje sa mečeva Superlige Srbije. Nekadašnji sudija smatra da je glavni sudija bio u pravu kod penala za Radnik protiv Partizana, a da je greška arbitra iz VAR sudije.

Igrač Partizana gubi oslonac, srlja, ima kontakt sa protivnikom i pri padu butinom i nogom ima kontakt i sprečava napadača da dođe do lopte. Sudija je u izvanrednom položaju odatle, nije zaklonjen i donosi odluku da je to kazneni udarac. Ubeđen da je to intenzitet. Igrač Partizana baulja za igračem više nego što trči i sudija donosi odluku koja je donela mnogo polemike zato što može da se diskutuje o njoj, ali niko ne može da kaže da je ovo očigledna greška sudije. Tako nije mislio VAR sudija (Srđan Jovanović) koji je mislio da je ovo jasna i očigledna greška. Intenzitet kontakta procenjuje sudija, a ne VAR sudija. VAR bi bio da je to bio penal bez kontakta, a nije – analizirao je Zdravko Jokić.

Glavni sudija, Miloš Milanović, gledao je snimak i posle konsultacije sa Jovanović promenio je odluku. 

 Sudija je gledao VAR i promenio mišljenje, zašto? Ne znamo, možemo da pretpostavljamo jer se radi o autoritetu sudije što je normalno. Setite se našeg meča sa Švajcarskom kada Feliks Brih nije konsultovao VAR kada je bio prekršaj. Šta je zaključak? Mislim da je sudija trebalo da ostane pri svojoj odluci, a VAR da podrži sudiju – dodao je Jokić.

Domaća ekipa dobila je penal i u nadoknadi vremena kada je rezutatski bilo sve gotovo.

Da li je igrač natrčao ili je koleno bilo ispred, ne možemo da vidimo. VAR se nije oglasio i za njih nije bilo dileme. Mislim da je igrač sprečio igrača u napredovanju – izjavio je sudijski analitičar.

Dotakao se i meča Crvene zvezde i Čukaričkog.

Prvi kazneni udarac domaćin je dobio u 6. minutu posle sudara glavama Spajića i Tošića.

- Moje kolege su se već izjašnjavale za ovu situaciju. Kad dva igrača stoje jedan pored drugog i skaču visoko na loptu, nema prekršaja, ali kada jedan igrač kasni, kao što je kasnio igrač Čukaričkog i udario Zvezdinog u glavu, to je prekršaj. Čujem da je bilo reči "završena akcija". Pa, lopta je u terenu za igru i svaki nepravilan start se kažnjava. Na primer, kad golman zakasni i udari protivničkog igrača u glavu, šta je to - prekršaj!

Zdravko Jokić nije imao dileme ni oko drugog penala, kada je Vraneš oborio Endiajea.

- Ovde nema šta... Bio je to udarac otpozadi u list noge. Nagazio je na tetivu... Bez dileme da je to prekršaj u kaznenom prostoru i penal - zaključio je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sale Nacionale

27.02.2024 20:12

Ko je izabrao ovog analitičira, Terza ili Čovke?