ULTIMATUM ZA TERZIĆA: POBEDA ili ODLAZAK!

Autor:

Sport

27.02.2024

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemcima je prekipelo..

ULTIMATUM ZA TERZIĆA: POBEDA ili ODLAZAK!

Foto: Tanjug/AP

Trener fudbalera Borusije Edin Terzić mogao bi da dobije otkaz ako klub iz Dortmunda ne pobedi u naredna dva meča u Bundesligi protiv Uniona iz Berlina i Verdera, prenose nemački mediji.

Borusija se nalazi na četvrtom mestu na tabeli Bundeslige sa 20 bodova manje od prvoplasiranog Bajera iz Leverkuzena.

Tim iz Dortmunda je u prethodnom kolu nemačkog prvenstva na svom terenu poražen od Hofenhajma (2:3). Nemački mediji navode da je Terzić posle tog poraza dobio ultimatum od čelnika kluba.

 

 

- Naredne dve utakmice protiv Uniona i Verdera su veoma bitne. Ako Borusija izgubi makar jedan meč, nije isključeno da Terzić dobije otkaz, jer se više ne vidi napredak u igri Borusije - navodi za Bild izvor blizak čelnicima kluba.

Borusija je pre nedelju dana u gostima igrala sa PSV-om 1:1 u prvom meču osmine finala LŠ. Revanš duel je na programu 13. marta u Dortmundu.

- Terziću će značajno da poraste reputacija ako uspe da sačuva mesto trenera do utakmice sa PSV-om i izbori plasman u četvrtfinale LŠ. Ako tim ne ustali igru, odluka o treneru mora da bude doneta do meča sa Ajntrahtom iz Frankurta, koji je na programu 17. marta, jer posle reprezentativne pauze Borusiju očekuju utakmice sa Bajernom, Štutgartom, Leverkuzenom i Lajpcigom. To je osetljiv trenutak za promenu trenera - dodaje se u tekstu Bilda.

Terzić je Borusiju preuzeo u decembru 2020. godine.

On je klub iz Dortmunda vodio na 111 utakmica.

Predsednik Upravnog odbora Hans-Joakim Vacke i njegov tim ne žele da uruče otkaz Terziću usred sezone. Čelnici Borusije ne žele da priznaju da su pogrešili. Klubu je ugrožen plasman u LŠ, a to može da dovede do smene Terzića. Novi trener bi mogao da bude Nuri Sahin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading