MILOJEVIĆ JE SIGURICA! Direktor Zvezde Marin o novom treneru, gde je ZAPELO SA BAHAROM, tituli...

Autor: V. Z.

Sport

25.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poraz u derbiju bio je nezaslužen".

MILOJEVIĆ JE SIGURICA! Direktor Zvezde Marin o novom treneru, gde je ZAPELO SA BAHAROM, tituli...

Foto: Dragan Kadić

Marko Marin, tehnički direktor Crvene zvezde i šef skauting službe, govorio je za naš portal o brojnim aktuelnostima u redovima šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Bivši kapiten crveno-belih je tu prestižnu titulu zavredeo kod Vladana Milojevića, aktuelnog šefa struke, koji je na klupi zamenio smenjenog Baraka Bahara usled loših rezultata. 

- Ja sam bio kapiten pre pet godina ovde u Zvezdi u njegovom prvom mandatu. Uspešno smo sarađivali, smatrao me za produženu ruku na terenu, a bili smo zajedno i u Saudijskoj Arabiji. Sada smo malo u drugoj ulozi, ali se mnogo dobro poznamo. Milojević je mnogo napredovao, nije to isti trener, po brojnim principima. Očekujem mnogo od njega i mislim da će biti još uspešniji nego u prvom mandatu - počinje priču Marin, pa nastavlja u istom tonu:

- Njegov povratak je bio nešto duži proces. Imali smo nekoliko nedelja tu ideju. Znali smo šta dobijamo njegovim dolaskom. Znam kako radi, koliko je posvećen, plus da je napredovao. On oseća Crvenu zvezdu, a to je bilo potrebno nakon odlaska Baraka Bahara. Da se razumemo, ništa negativno ne mislim od Baharu, već je bila takva situacija da sa Milojevićem imamo jednu sigurnu varijatnu. Zasad je pun pogodak, ali videćemo. Moramo da osvojimo titulu, Kup, potom sledi Liga šampiona.

Povratak "Zvezdinog supermena" obradovao je armiju navijača.

- Složio bih se da je njegov povratak pozitivna stvar, u smislu da je blizak s igračima. Međutim, nije da toga nije bilo i sa Baharom. Setimo se utakmice s Fjorentinom, sve je bilo sjajno, navijači, pobeda... Dosta toga je do igrača, igre koju pruža ekipa. Primetno je da se igrači sada bolje osećaju, da su se podigli, u formi su - ističe Marko. 

Otkrio je šta je najviše kumovalo raskidu saradnje s izraelskim stručnjakom.

U početku je sve bilo pozitivno. Od priprema, Fjorentine, ubedljivih pobeda u prvenstvu... Onda, imali smo Ligu šampiona, teške utakmice, igra se na tri dana, nekoliko neuspešnih mečeva, pa su malo igrači pali na polju samopouzdanja. Nismo, takođe, imali sreće u Ligi šampiona, a bili smo blizu nekih pobeda. U tom slučaju se situacija potpuno okrene. Na kraju, ušli smo u negativan ritam, izgubili derbi, po meni potpuno nezasluženo, ali dobro. Onda smo shvatili da smo nezadovoljni sa celom slikom i to je to - naglašava.

Iako je prošlo samo dva kola od starta prolećnog dela sezone u kojem je ostvaren maksimalan učinak, sjajni operativac ne trči pred rudu.

- Do kraja sezone ima mnogo izazova. Sve su bitne utakmice. Istina je, neće biti lako u Bačkoj Topoli, a posle sledi derbi, sve znamo koliko je to bitna utakmica. Očekujemo maksimalan broj bodova iz te dve utakmice. Mislim da je ekipa sve bolja. Imali smo teške pripreme, dosta povređenih igrača, dosta njih koji su odsustvovali zbog obaveza reprezentacije. Sada smo skoro svi spremni, nadam se da će i Katai uskoro biti deo tima, a on je mnogo važan za ekipu. Optimista sam - kaže Marin i nastavlja:

- Titula nije samo naređenje, to je moranje. Crvena zvezda je klub koji se uvek bori za titulu, naročito s ovom postojećom ekipom. Imamo kvalitet na terenu, stručni štab, mislim da ovo prvenstvo moramo da osvojimo. Siguran sam u to. Taj cilj je neupitan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading