FUDBALSKI SVET JE U SUZAMA! Preminuo stručnjak koji je odveo Porto do EVROPSKOG TRONA!

Autor:

Sport

22.02.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tragedija za sve ljubitelje "prelepe igre".

FUDBALSKI SVET JE U SUZAMA! Preminuo stručnjak koji je odveo Porto do EVROPSKOG TRONA!

Foto: Starsport

U 78. godini života, preminuo je bivši fudbalski trener Artur Žorž Braga de Melo Teišeira, čije je ime ostalo upamćeno po osvajanju Kupa šampiona 1987. godine sa ekipom Porta. Njegova porodica je putem saopštenja prenela da je preminuo nakon duge i teške bolesti.

Portugalski klub se na društvenim mrežama oprostio od svoje legende srceparajućom porukom. 

- Nezaboravan, kao ona noć u Beču. Artur Horhe će uvek biti jedan od nas - poručili su iz Porta, aludirajući na finale sa Bajernom.

 

 

 


Artur Žorž je tokom igračke karijere, od 1965. do 1978. godine, nosio dresove klubova poput Porta, Benfike, Belenenšeša i Akademike. Ovo iskustvo na terenu sigurno je uticalo na njegov kasniji rad kao trener.

Kao trener, Artur Žorž je ostvario značajne uspehe sa različitim klubovima. Ipak, najveći uspeh postigao je sa Portom 1987. godine, kada je predvodio ekipu do pobede u finalu Kupa šampiona protiv Bajerna rezultatom 2:1. Osim Porta, vodio je i druge renomirane klubove poput Benfike, PSŽ, moskovskog CSKA, Tenerifea i Vitesea. Takođe, imao je priliku da bude selektor Švajcarske, što je dodatno obeležilo njegovu trenersku karijeru.

Ovaj iskusni stručnjak ostavio je neizbrisiv trag u fudbalskom svetu, a njegovi uspesi sa različitim klubovima svedoče o njegovom velikom doprinosu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading