PIOLI SE OGLASIO POVODOM JOVIĆEVOG CRVENOG KARTONA: To je OZBILJNA greška! Ni italijanski mediji NISU RAVNODUŠNI!

Autor:

Sport

19.02.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno prestroge kritike za našeg reprepzentativca.

PIOLI SE OGLASIO POVODOM JOVIĆEVOG CRVENOG KARTONA: To je OZBILJNA greška! Ni italijanski mediji NISU RAVNODUŠNI!

Foto: Twitter printscreen/GoalsZack

Crveni karton za Luku Jovića

Posle poraza Milana od Monce, trener "rosonera", Stefano Pioli nije krio nezadovoljstvo. Posebno se osvrnuo na dve greške svog tima, a jednu od njih je istakao je kao veoma uticajnu na ishod meča.

Srpski ofanzivac Luka Jović dobio je direktan crveni karton u 52. minutu meča, što je u mnogome doprinelo da konačni ishod utakmice bude poraz Milana rezultatom 4:2.


- To su ozbiljne greške, trebalo je da svi budemo bolji. Ovo je bolan poraz iz kojeg moramo da naučimo - rekao je Pioli.

 

Foto: Tanjug/AP

Stefano Pioli (levo)


Takođe, trener je istakao da je ovo već šesti crveni karton koji je Milan dobio u tekućoj sezoni, što ukazuje na ozbiljan problem disciplinske linije tima.

 

 

Ni italijanskim mediji nisu ostali tihi kao što je običaj kada neko na makar jednoj utakmici podbaci. 

"Gazeta" piše kako su Piolija "izdali njegovi najodaniji", a među njima posebno izdvajaju Luku Jovića. 

- Postoji Luka koji započinje meč kao starter, i onda onaj koji počinje sa klupe. Ovaj drugi ubada, grebe i ostavlja trak. On rešava utakmice sa tri odlučujuća gola u tri velike pobede preokretom (Saletnitana, Udineze, Frozinone). Ipak, ovaj prvi ne odgovara reputaciji "rasnog golgetera" stvorene u zadnja dva meseca. Kreirao je dobru šansu oko 30. minuta meča, dobrim pasom za Benasera, ali je ostavio tim sa deset igrača zbog naivnosti - piše italijanski list. 

Ovaj tekst nas samo podseća da novine na "Čizmi" ne praštaju ni prvi neuspeh, jer moramo priznati da Jović nije ima najuspešnije veče, ali je zbog toga bio najbolji igrač Milana prethodna 2 meseca, tako da mu se mora dati prostora. Ovakve reči Italijana nisu odgovarajuće za udarnu iglu trećeplasirane ekipe Serije A, koja je izvojevala toliko tesnih trijumfa. 

Pored poraza od Monce, Milan očekuju izuzetno zahtevni mečevi u narednom periodu. U četvrtak ih očekuje duel sa Renom u osmini finala Lige Evrope, dok u narednom kolu Serije A "Rosoneri" dočekuju Atalantu.
 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading