OPŠTI HAOS U NIŠU: Radnički pobedio, pa izdao saopštenje i zapretio ISTUPANJEM iz Superlige!

Autor: P. Z.

Sport

18.02.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve su okrivili sudiju Momčila Markovića.

OPŠTI HAOS U NIŠU: Radnički pobedio, pa izdao saopštenje i zapretio ISTUPANJEM iz Superlige!

Foto: Starsport

Fudbaleri Radničkog iz Niša upisali su trijumf u 21. kolu Superlige Srbije, pošto su na svom terenu savladali Javor rezultatom 1:0.

Ipak, bez obzira na osvojena tri boda, Nišlije su se oglasile saopštenjem u kom prete istupanjem iz lige zbog "tendecioznog suđenja i svađanja sa decom na tribinama" glavnog arbitra Momčila Markovića.

Republika

Foto: Starsport

Momčilo Marković

Saopštenje Radničkog prenosimo u celosti.

- Umesto da večeras igrači i navijači Radničkog slave zasluženu pobedu, nakon utakmice su svi ostali nemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića.

Radnički je dobio meč 21. kola Super lige Srbije protiv Javora, ali je isti ovaj večerašnji meč mogao i da izgubi - samo da je on potrajao samo pet minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj nameri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima.

Posetioci na stadionu, kao i svi oni koji su gledali prenos utakmice, u čudu su mogli da gledaju deljenje "pravde" na njoj. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog odraslog čoveka.

Gledaocima koji su videli večerašnju predstavu ovih ljudi, jasno je da je zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli i da su sudije te koje kroje plasman. Upravo je zbog njih tih gledaoca sve manje na stadionima, delioci pravde kod nas uništavaju fudbal i pojedine klubove.

Koji je motiv za ovakvo suđenje na ovom meču? Da li su to sportski ili vansportski motivi? Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove?

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Radničkog iz Niša

U sezoni 2023/24 isti sudija je Radničkom sudio u 4. kolu na utakmici Vojvodina - Radnički (3:2), u 13. kolu na utakmici Radnički - Spartak (1:1), u 17. kolu na utakmici TSC - Radnički (1:0). Radnički očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudiji Marković a danas smo pobedili uprkos tome. Radnički je pobedio i sudiju i Javor.

Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Super lige.

Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju ‘pravde‘? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza?

Da li će i sada rukovodstvo FSS treba dati podršku Dejanu Santraču, i time pokušati da još jednom ‘završi sve‘? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija.

Fudbalski klub Radnički Niš moli srpsku sportsku javnost da pogleda celu utakmicu Radnički – Javor. Ukoliko većina smatra da nismo u pravu oko primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli - onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke - poručuju Nišlije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading