DVA KOMADA MITROGOLA: Srbin nastavio da rešeta mreže po Saudijskoj Arabiji (VIDEO)

Autor: P. Z.

Sport

18.02.2024

15:08 >> 17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni napadač nastavio golgetersku seriju.

DVA KOMADA MITROGOLA: Srbin nastavio da rešeta mreže po Saudijskoj Arabiji (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Al Hilala dočekali su Al Raed u 20. kolu Premijer lige Saudijske Arabije i ostvarili su rutinsku pobedu od 3:1.

Navijači na Kingdom areni u Rijadu nisu dugo čekali na prvi gol na meču, pošto se igrao treći minut kada je reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović načeo mrežu gostiju.

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije je odlično reagovao u petercu, gde se našao u gužvi, te je odatle sproveo loptu u mrežu.

Igrao se 29. minut kada je Al Hilalu sviran penal, a loptu na belu tačku je stavio upravo Mitrović.

Srpski napadač je poslao loptu u jednu, a protivničkog golmana u drugu stranu i na taj način je duplirao prednost Al Hilala.

Do kraja utakmice, domaći tim je postigao još jedan gol, koji je u 52. minutu bio delo Kalidua Kulibalija, dok su gosti preko Amira Sajuda u nadoknadi postigli počasni pogodak.

Mitrović je sa ova dva pogotka stigao do brojke 19 u Premijer ligi Saudijske Arabije ove sezone, čime se dodatno učvrstio na drugom mestu liste strelaca, a jedini uspešniji od njega je Kristijano Ronaldo koji je postigao 21 gol.

U kakvoj je popularni Mitrogol golgeterskoj seriji jasno pokazuje statistički podatak da je samo na jednoj od poslednjih osam utakmica propustio priliku da se upiše u strelce. Takođe, ako pogledamo malo dalje, na poslednjih 19 utakmica u dresu Al Hilala je postigao 20 golova.

Inače, osim Mitrovića, u startnoj postavi Al Hilala u duelu sa Al Raedom našao se i Sergej Milinković-Savić.

Što se popularnog SMS-a tiče, on je ove sezone u Premijer ligi Saudijske Arabije odigrao 16 utakmica, a ima učinak od osam golova i četiri asistencije, što je fantastično za jednog veznog igrača.

Koliko srpski tandem znači Al Hilalu pokazuje i pogled na tabelu nacionalnog prvenstva Saudijske Arabije, na kojoj je pomenuti tim na prvoj poziciji.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading