ZVEZDA IGRA PROTIV CRNO-BELOG PAZARA! Partizanovci DOČEKUJU ekipu sa Marakane!

Autor:

Sport

17.02.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak okršaj očekuje klub iz Ljutice Bogdana.

ZVEZDA IGRA PROTIV CRNO-BELOG PAZARA! Partizanovci DOČEKUJU ekipu sa Marakane!

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Novi Pazar

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće danas od 14.00 časova Novom Pazaru u okviru 21. kola Superlige Srbije

Crveno-bele očekuje veoma težak izazov, s obzirom da idu na kolena ekipi koja je napravila možda i najveći "bum" na transfer tržištu prethodnog leta. 

Poznato je da Pazarci imaju evropske ambicije, a kako bi ih ostvarili, bilo je neophodno da se pojačaju igračima sa evropskim iskustvom. Zbog toga, mnogi današnji protivnici kluba iz Ljutice Bogdana, biće nekadašnji igrači večitog rivala, Partizana. 

Pre svih, najzvučnije ime je svakako Adem Ljajić. On je pored velikana sa Starog kontinenta poput Rome i Fjorentine, nosio dres crno-belih na početku svoje karijere. U Humskoj je igrao od 2008. do 2010. godine, i na 50 utakmica, postigao je 10 golova. 

Foto: Starsport

Adem Ljajić

Tu je i jedan od interesantnijih igrača koji su plesali superligaškim terenima prethodnih sezona. Reč je o Sejdubi Sumi. Omaleni Gvinejac je u Humsku stigao kao najveće pojačanje u istoriji kluba iz Slovana iz Bratislave u transferu vrednom nešto više od 1.6 miliona evra. 

Foto: Starsport

Suma u dresu Partizana

Posle promenljivih četiri godine u crno-belom dresu, zasigurno je po lepom ostao u sećanju grobara. Svi će pamtiti bravure protiv Mančester junajteda, kada se nažalos nije upisao u strelce, kao i dva velika pogotka kojima je matirao upravo Crvenu zvezdu. 

Za kraj, tu je i Marko Šćepović. Navijači Partizana imali su čudan odnos prema ovom igraču, pa je u istoriji ostalo zapisano čuveno skidanje kapitenske trake ispod južne tribine. Svakako, neko ko je proveo tri sezone na JNA i dodatne dve na  Teleoptiku, zasigurno zna kako je igrati protiv Zvezde, i ima dodatni motiv da savlada crveno-bele. 

Foto: Starsport

Skidanje trake

Nažalost, ova utakmica igraće se bez prisustva publike, s obzirom na suspenziju Superlige. 

Crveno- beli u Sandžaku nastavljaju poteru za večitim rivalom Partizanom, trenutno vodećim timom Superlige Srbije, za kojim kaskaju svega jednim bodom. Klub iz Ljutice Bogdana je drugoplasiran sa sa 49 poena, a Novopazarci su u borbi za Evropu, i vrebaju kvalifikacije sa visokog petog mesta osvojenog sa 30 bodova. 

Meč će se prenositi na kanalu Arena Sport Premium 1. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading