KRASO SE UPISAO U ISTORIJU CRVENE ZVEZDE! Niko nikada ranije NIJE USPEO!

Autor: M. M.

Sport

13.02.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanje za afričkog fudbalera.

KRASO SE UPISAO U ISTORIJU CRVENE ZVEZDE! Niko nikada ranije NIJE USPEO!

Foto: Starsport

Žan Filip Kraso

Žan Filip Kraso je postao prvi fudbaler u istoriji Crvene zvezde koji je sa reprezentacijom uspeo da osvoji kontinentalno takmičenje. 

Popela se Obala Slonovače na vrh Afrike po treći put u istoriji i osvajanjem Kupa nacija dokazala da je najbolja reprezentacija na tom kontinentu. Savladali su Nigeriju u finalu rezultatom 2:1, a apsolutni heroj je bio Sebastijan Ale, koji je u 81. minutu postigao pobednički pogodak. Upravo je Alea zamenio fudbaler Crvene zvezde Žan Filip Kraso u 88. minutu, i tako zaigrao u finalu. Bila mu je to šesta utakmica na turniru od ukupno sedam, a upisao je tačno 247 minuta, uz pogodak protiv Gvineje Bisao u prvom meču grupne faze. 
 
Kraso se tako zlatnim slovima upisao u istoriju kluba sa Marakane, koji je imao fudbalere sa odličijima u juniorskim, ali ne i u seniorskim reprezentativnim takmičenjima u Africi. U dosadašnjem delu sezone je odigrao 21 utakmicu, te upisao osam golova i četiri asistencije.

Kraso je letos stigao na Marakanu iz francuskog velikana Sent Etjena. Za reprezentaciju svoje zemlje upisao je ukupno devet nastupao i tri pogotka. Rođen je u nemačkom gradu Štutgartu i po procenama pouzdanog "transfermarka" vrednost mu je 5,5 miliona evra.

Kraso je početkom sezone bio jedan od najboljih fudbalera tima koji je predvodio Barak Bahar, a ostaje da se vidi kako će se uklopiti u režim rada novog šefa struke Vladana Milojevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading