EVROPA SE POKORAVA SRBINU? Piksi UTIČE na UEFA?! Zbog Stojkovića se MOGU PROMENITI PRAVILA!

Autor:

Sport

07.02.2024

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki poduhvat našeg selektora.

EVROPA SE POKORAVA SRBINU? Piksi UTIČE na UEFA?! Zbog Stojkovića se MOGU PROMENITI PRAVILA!

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Evropsko prvenstvo u fudbalu sve je bliže, a selektor Srbije Dragan Stojković Piksi sprema se da ostavi svoj trag u istoriji Evrope tako što će zatražiti od UEFA proširenje spiska igrača za predstojeću kontinentalnu smotru.

Naime, prema informacijama koje prenose srpski mediji, Piksi će podneti zvaničan zahtev da svaka reprezentacija može da vodi 25 igrača umesto dosadašnjih 23, odnosno 20 fudbalera i tri golmana. 

Stojković će pismeni zahtev podneti na forumu trenera koji će biti održan u aprilu, a kako pomenuti izvor navodi, selektor Orlova već ima veliku podršku kolega.

Foto: Tnajug/VLADIMIR SPORCIC

Dragan Stojković Piksi

Podsećanja radi, na Svetskom prvenstvu koje je održano u Kataru, takođe je bilo dozvoljeno da svaka reprezentacija broji 25 igrača, a inicijator povećanja broja fudbalera u rosteru, i tada je bio upravo Piksi.

Upravo bi veliki uticaj selektora Srbije, naročito zbog svog velelepnog igračkog renomea, moga biti od  presudnog značaja za novu promenu pravila. Na ovaj način, ime našeg selektora bi ponovo ostalo zapisano u istorijskim knjigama Evrope. 

Ne predstojćem šampionatu Evrope naša reprezentacija će na predstojećem susretu igrati sa Engleskom u Gelzenkirhenu, da bi se potom preselila u Minhen kako bi odmerila snage sa najboljim igračima Slovenije i Danske. Mečevi će se igrati 16. odnosno 20. i 25. juna. 

Pored obaveza u Nemačkoj, izabranike Dragana Stojkovića Piksija očekuju prijateljski mečevi sa Kiprom i Rusijom, a takođe će sutra od 18.00 časova pomno pratiti koga će izvući kao rivale u predstojećem izdanju Lige nacija. 

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading