PREMIJERA FILMA O LEGENDARNOM GOLGETERU ZVEZDE! Priča o čoveku koji je ućutkao "Hajberi"!

Autor:

Sport

31.01.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za premijeru filma "Dule Savić, a u Londonu muk" u mts Dvorani, tražila se karta više, a među posetiocima viđeni Džaja, Ršum, Matija Bećković, Moka Slavnić...

PREMIJERA FILMA O LEGENDARNOM GOLGETERU ZVEZDE! Priča o čoveku koji je ućutkao "Hajberi"!

Foto: Republika/Vladimir Lukić

Legendarni napadač Crvene zvezde Dušan Dule Savić sa unucima se prošetao crvenim tepihom MTS dvorane!

Salve aplauza dočekale su jednog od najpopularnijih fudbalera svih vremena, a povod ovakvom spektaklu bila je premijera dokumentarnog filma "Dule Savić, a u Londonu muk", autorke Branke Bešević Gajić koja je potpisala scenario i režiju.

Na premijeri se pojavio veliki broj ljudi iz sveta kulture, biznisa, sporta, duhovnog života, estrade. Bili su tu zvezdaši svih uzrasta, poštovaoci Duletovog talenta kojim ih je tokom igračke karijere oduševljavao i donosio im radost. Među poznatim zvanicama tu su bili: Matija Bećković, Dragan Džajić, Zoran Moka Slavnić, Ljubivoje Ršumović, Branislav Lečić, Rastko Janković, Toma Fila, Nikola Žigić...

Republika

Foto: Republika/Vladimir Lukić

 

Na premijeri filma pojavili su se i fudbaleri mlađih kategorija Crvene zvezde koji su se slikali sa legendom kluba.

Republika

Foto: Republika/Vladimir Lukić

 

Dule je otkrio kako je priča o njemu pretočena u film u produkciji Olivera Paunovića i produkcijske kuće "City Grupa" iz Niša.

- Nisam ja došao na tu ideju, mene su zvali i pitali su da li bi bilo interesantno da urade tako nešto. Ja sam prvo malo pustio da razmislim, da vidim zašto bi baš to bilo tako važno. Mislim da je uvek važno ostaviti trag, da generacije koje dolaze vide da su neke pre njih nešto uradile za ovaj klub i učinile da Zvezda bude danas ono što jeste - prvak Evrope i sveta. U tom mozaiku šampiona Evrope i sveta svaka generacija je ugradila jedan mali kamićak. I zato je važno mladim igračima i ljudima uopšte pokazati nešto što je bilo lepo. Mislim da za ovaj pokušaj imamo razloga da kažemo da je uspeo - rekao je Dule Savić i dodao da mu je jako žao što će neki njegovi prijatelji propustiti premijeru zbog virusa koji ovih dana hara.

Foto: Republika/Vladimir Lukić

 

POSLE NOVOG SADA - NIŠ

Film "Dule Savić, a u Londonu muk" će nakon sinoćne beogradske imati premijere u Novom Sadu i to večeras u "Cineplex Areni", a sutra u Nišu u "Cine Grand", posle čega će ući i u ostale bioskope u Srbiji u distribuciji kuće "MegaCom Film".

Film je inače biografska priča o Dušanu Saviću, a naslov je dat po njegovom najpoznatijem golu koji je dao Arsenalu na "Hajberiju" u Londonu u poslednjem minutu utakmice. U tom trenutku zanemeli su svi na stadionu, 40.000 ljudi, a Zvezda je nastavila put ka finalu tadašnjeg Kupa UEFA.

Republika

Foto: Republika/Vladimir Lukić

 

Kao sagovornici u filmu pojavljuje se značajne ličnosti iz svih sfera našeg društva: najbolji srpski fudbaler svih vremena Dragan Džajić, novinar i publicista Peca Popović, glumac Dragan Gagi Jovanović, akademik pesnik Matija Bećković, četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon, brat Dragan Savić, sin Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević, kao i Partizanovci Nenad Bjeković, reditelj Emir Kusturica...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading