MILOŠ VAZURA OTVORIO DUŠU: Direktor Partizana o SUDIJAMA, TITULI, POJAČANJIMA i Zvezdanu Terziću!

Autor:

Sport

29.01.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan pričao o mnogobrojnim temama.

MILOŠ VAZURA OTVORIO DUŠU: Direktor Partizana o SUDIJAMA, TITULI, POJAČANJIMA i Zvezdanu Terziću!

Foto: Starsport

Miloš Vazura

Fudbaleri Partizana nalaze se na Kipru gde se spremaju za nastavak šampionata.

Crno-beli su na vodećoj poziciji Superlige Srbije, plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, a sve ovo je malo ko očekivao nakon poraza u dvomeču protiv Norsjelanda i propuštanja grupne faze Lige konferencija.

Miloš Vazura dao je opširan intervju za "Telegraf.rs", a osvrnuo se na polusezonu, kao i planove crno-belih za budućnost.

Informacije koje sam dobio od sportskog direktora i trenera su zadovoljavajuće. Ekipa dobro radi, preneli su mi da je sve u najboljem redu. Svi igrači su došli na vreme. Ovusu je protiv Boteva bio starter, posle je ušao i Goh, tu je i Kastiljo. Mislim da je sve kako treba - kaže Miloš Vazura.

Partizan je od juna započeo ozbiljnu rekonstrukciju tima, koja je u zimskom prelaznom rok nastavljena dopunskom selekcijom na nekolicini pozicija.

- Planirali smo da promenimo ceo DNK ekipa još u junu, ali smo sada nastavili tim putem. Kada smo završili polusezonu, znali smo da ćemo dovesti tri igrača, uz golmana Milkoša Krunića koga nismo računali kao novajliju, jer je već bio sa nama, čekali smo samo potpis ugovora. Bio je plan da dovedemo jednog zadnjeg veznog, no, angažovali smo dvojicu. Igor Duljaj je insistirao da to budu i Leonard Ovusu i Denil Kastiljo i ispunili smo te želje. Promenili smo takoreći "krvotok" ekipe, a sada smo samo dodatno pojačali. Ekipa je kompletirana i, smatram, veoma dobra.

Ranijih godina se čekao kraj prelaznog roka za najvažnije poslove prodaje i kupovine, sada je sve ekspresno obavljeno, pre zimskih priprema.

- Nisam, pre svega, očekivao da ćemo ovako brzo prodati igrače pošto se u Evropi uglavnom više radi u drugoj polovini januara. Ta činjenica je samo olakšala dalje poslovanje. Prelazni rok je živa stvar, nikad ne znaš u kom smeru ide i hoćeš li želje ostvariti. Radili smo vredno, počeli na vreme i uspeli sve da završimo.

Baš kao što je to letos bio Mateus Saldanja, Južnokorejac Jung-Džun Goh je bio veliko zimsko ulaganje. Generalni direktor kaže da se moralo sačekati nekoliko meseci do povoljnije cene.

- Gledali smo Goha još od juna, ali su se tek sada stekli uslovi da ga dovedemo za mnogo manje novca nego što je Pohang tražio letos. Tada su zahtevali 2.500.000 evra, a mi smo ga na kraju angažovali za 1.200.000 uz neke bonuse. Radili smo na njemu od početka decembra, počeli smo na vreme i stigao je baš kada je trebalo.

Ulaganje u Saldanju već daje rezultate, Partizan je na stolu imao nekoliko ponuda između šest i osam miliona evra. Upitan da li očekuje da i Goh poveća vrednost, Važura kaže:

- Svaki igrač vredi onoliko kolika je ponuda, da li je to pet ili deset puta više videćemo kad dođu ponude na leto. Letnji prelazni rok je, ipak, drugačija priča. Tada se ekipe stvaraju, dok se na zimu samo dopunjuju. Mi nemamo mnogo prostora za grešku. Od Goha očekujemo mnogo, to je mlad igrač, mora da se prilagodi. Ne očekujemo da odmah dostigne vrhunac, potrebno je malo vremena, ali smatram da smo napravili pravu stvar. Saldanja je odmah zablistao, čim je kročio na teren protiv TSC, samo dan pošto je registrovan. Ali on je došao spreman, sa priprema svog tadašnjeg kluba Nefčija. Sa Gohom to nije slučaj. Treba malo strpljenja, navijači će biti zadovoljni.

Crno-beli su planirali da sa pomenutom petorkom pojačanja okončaju zimski prelazni rok, ali Vazura ipak ostavlja mogućnost angažovanja još jednog defanzivca, pošto se Nikola Miličić povredio.

- Miličić se nažalost povredio, već se oporavlja u Beogradu, očekujemo ga brzo na terenu. Nećemo dovoditi nikoga što se tiče prelaznog roka u Evropi, videćemo stanje kod nas i okruženju. Kod nas i u nekim zemljama traje malo duže. Možda bude odlazaka, tu mislim na igrače koji nemaju minutažu i nisu sa nama na Kipru. Sačekaćemo da se vratimo u Beograd, da vidimo koliko će tačno trajati oporavak Miličića i u odnosu na to odlučiti šta i kako dalje.

Republika

Foto: Starsport

Mateus Saldanja

 

Navijače najviše interesuje status napadača Saldanje. Svakodnevno se pojavljuju priče o ponudama, cifre, novi zainteresovani klubovi.

- Saldanja ostaje, tu nema promena. Pokazao je da je jedan od najboljih naših igrača i on je veoma zadovoljan što ostaje. Kad bismo prodali Saldanju poslali bismo poruku svima da nismo zainteresovani za titulu. Tako da, nema ništa od njegove prodaje. Nadam se da su i navijači zadovoljni njegovim ostankom.

Posle četiri godine Partizan je polako promenio kurs u poslovanju. Počeo je da ulaže više u igrače, da bi još više zaradio prilikom njihove prodaje.

- Ulagali smo i ranije. Kupili smo Sadika za 1.750.000 evra. Ali za Saldanju je ceo sportski sektor insistirao da se dovede. Kad je tako, onda treba uložiti sve napore i dovesti igrača. Razlika u sadašnjem poslovanju je to što sada gledamo da pojačanja plaćamo kroz što više godišnjih rata. Jedino tako možemo da ispratimo visoke transfere i da dovedemo kvalitetne igrače. Otkako sam ja tu, nismo nikada uložili ovoliko novca. Jun, avgust, sada januar... Stručni sektor mora da bude zadovoljan.

Smatra generalni direktor da je zapravo ključna promena u poslovanju opredeljenje trenera Igora Duljaja da angažuje i traži mlade fudbalere.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura i Igor Duljaj

 

- Zadovoljan sam time što Duljaj insistira na mladim igračima, to je zapravo najveća promena u poslovanju. To olakšava posao i meni i klubu za prodaju igrača. Akcenat je na mladima, ne 25, 26 godina ili stariji. Kada dovedemo mladog igrača možemo da se nadamo kvalitetnoj prodaji. To je kurs koji je mnogo bolji.

Uz prvi tim je, kao i uvek, i nekolicina momaka iz omladinske škole.

- Svi su oni dobri igrači. Zavisi od mnogo faktora ko će se istaći, a ja sada neću nikoga izdvojiti. Svi su dobri igrači, mladi. Polako...

Smatra Vazura da će Partizan na proleće biti još jači.

- Sigurno! To svi vide i ne bismo dovodili ove igrače da ne mislimo da će nam doneti veći kvalitet. Međutim, pojačavaju se i naši rivali, pa moramo da budemo konkurentni, ne smemo da dozvoljavamo nikakve kikseve u narednoj polusezoni. To je prioritet.

 

Veruje čelnik crno-belih da će prolećni deo sezone biti regularan, da neće biti vanfudbalskih pritisaka na timove, sudije.

- Ne očekujem vanfudbalski pritisak. Što se terena tiče, tu naravno da očekujem pritisak. Ako neke sudije sude derbi, koji odlučuje titulu, pritisak je normalan. No, to treba i sudijama da bude zadovoljstvo da sude tako veliki meč. Ne očekujem nikakav drugi pritisak. Ako ga bude bilo, reagovaćemo. Ponavljam još jednom, verujem ljudima iz FSS i verujem sudijama. Normalno je da i oni pogreše, ljudi su, ali je važno da te greške ne budu namerne. Što se nas tiče, imaće punu našu podršku. Samo da sude fer i pošteno.

Čini se da se u Partizanu, posle dobrih rezultata u prvenstvu tokom jeseni, promenila i retorika, titula više nije tabu tema.

- Normalno je da, posle pobede u derbiju, očekujete da se borite za titulu. Jesenji smo prvaci, pojačali smo tim, ispunili želje sportskom sektoru i treneru. Normalno je da se borimo za titulu. Naravno, neće biti lako. Zvezda ima najskuplji tim u svojoj istoriji, kako kažu njeni čelnici, a tu su i drugi jaki klubovi poput Čukaričkog, Vojvodine, TSC. Sve su to dobre ekipe. Neće biti lako ni njima ni nama da pobedimo sve te protivnike.

Na kraju se još jednom osvrnuo na izjave iz tabora najvećeg rivala i tezi da Partizanu pomažu sudije da bude prvi.

- Rekao sam već i zaista mislim da se Zvezdan Terzić smejao sa tim ljudima kojima je dao tu izjavu, kada su se ugasile kamere. Ne znam kako to drugačije da formulišem, nego da je ispričao vic. Svakako, hvala mu i što je u jednom momentu pohvalio Partizan. A, ta priča da sudije nama pomažu je smešna. Svi u Srbiji znaju da mi nemamo pomoć sudija, niti tražimo, niti očekujemo. Samo neka se sudi fer i pošteno, svima. Ne samo Partizanu i Zvezdi već svim klubovima. Biće nam tako bolji fudbal i dobićemo više naših kvalitetnih igrača kao što su Mihajlo Ilić, Kristijan Belić ili Kosta Nedeljković koji je takođe prodat u ozbiljan klub za ozbiljan novac. Verujem ljudima iz FSS da će suđenje biti fer i pošteno na proleće, što je najbitnije - zaključuje Miloš Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading