POTPISALA ZA MILAN, PA PORUČUJE: Idol je Ibra! Značiće mi saveti JOVIĆA I SIMIĆA! ETIKA I ŠKOLA letos SPREČILI TRANSFER!

Autor: V. Z.

Sport

24.01.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sara Stokić o prvim utiscima u slavnom klubu.

POTPISALA ZA MILAN, PA PORUČUJE: Idol je Ibra! Značiće mi saveti JOVIĆA I SIMIĆA! ETIKA I ŠKOLA letos SPREČILI TRANSFER!

Foto: fOTO: fk milan

Stokićeva

Sara Stokić (18) nova je fudbalerka slavnog italijanskog Milana!

Ženska fudbalska sekcija "rosonera" je u utorak potvrdila novo pojačanje, a to je Srpkinja koja je na San Siro stigla iz ŽFK Vojvodina.

U novom klubu je zadužila dres sa brojem 15, a ugovor je potpisala do 2026. godine.

- Bila sam i ranije, utisci iz Milana su odlični, ovde sam već nekoliko dana, polako se adaptiram na novu sredinu i upoznajem se sa timom. Poziv iz Milana usledio je preko mog menadžera. Primarno sam igračica prvog tima, ali biću na raspolaganju i ekipi do 19 godina. Meni je vazno da se stalno usavršavam, da treniram, napredujem, a na klubu i trenerima je da odluče kada će biti pravi trenutak da to pokažem i na terenu, a nadam se vrlo uskoro - otkriva Sara Stokić za "Republiku" prve utiske iz novog kluba i osvrće se na idole:

- Ima naravno mnogo asova u klubu, ali je meni ipak možda najdraža sada već bivša legenda, Zlatan Ibrahimović.

 

 

U muškoj sekciji slavnog kluba su naši Luka Jović i Jan Karlo Simić.

- Naravno da bi mi značio svaki savet, poznanstvo i razmena iskustava. Uvek dobro dođu, pogotovo od naših ljudi - kaže Stokićeva.

Lepo je videti da koloniju Srba u redovima Milana pojačava još jedan član.

Svakako, drago mi je i ponosna sam što nas je sve više i što se pridružujem društvu velikih fudbalera. Takođe, dosta devojaka sa naših prostora nastupa generalno u Seriji A, što me takođe dosta raduje - kaže Sara, koja aludira na Milicu Mijatović koja igra u Fjorentini i Saru Cetinju koja brani za Inter.

Milan je još letos želeo Srpkinju u svojim redovima, međutim, završetak srednje škole i moralni razlozi bili su tada prepreka.

Da, svesno sam odložila svoj dolazak u Italiju, ali ne samo zbog škole. Dva su bitna razloga uticala na odluku. Škola jeste jedan razlog, a drugi vrlo bitan jeste to što sam na dostojan način htela da se oprostim od svih svojih prijatelja, saigračica i svog kluba ŽFK Vojvodina, koja mi je toliko toga pružila u dve godine koliko sam tamo provela. Nisam htela da preko noći odem i ne završim sa njima bar polusezonu - otkriva velika nada srpskog ženskog fudbala.

Stokićeva igra u napadu i jedna je od najtalentovanijih srpskih fudbalerki. Dres nacionalnog tima nosila je u mlađim kategorijama i bila jedna od najboljih tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

- Moja fudbalska priča počela je u FK Petlić iz Smedereva gde sam do 15. godine igrala sa dečacima. Nakon toga odlazim u ŽFK Zemun, odakle prelazim u ŽFK Vojvodina, gde provodim svoje dve poslednje i najlepše godine pre Milana. Svaki od klubova ostavio je poseban pečat na moj lični i profesionalni razvoj. U svakom sledećem sam dobila tačno ono što mi je nedostajalo - zaključila je Sara Stokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading