JEDNOG DANA, BIĆU SELEKTOR SRBIJE! Dejan Stanković govorio o BUDUĆNOSTI i NACIONALNOM TIMU!

Autor:

Sport

16.01.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler otkrio je ciljeve za budućnost.

JEDNOG DANA, BIĆU SELEKTOR SRBIJE! Dejan Stanković govorio o BUDUĆNOSTI i NACIONALNOM TIMU!

Foto: Tanjug/AP

Dejan Stanković

Fudbalski stručnjak, ali i legenda Intera iz Milana, Dejan Stanković, pokazao je svoje umeće znanje na najširoj evropskoj pozornici. 

Sa Zvezdom je napravio velike uspehe, a onda neuspešno pokušao da spasi posrnulog velikana Sampdoriju. 

Ipak, smtra da će vrhunac njegovog posla biti dan kada bude u mogućnosti da preuzme mesto selektora na klupi reprezentacije. 

- Srbija je moja zemlja! Srbija mi je dala da budem fudbaler i da se zna za mene. Jednog dana... Moraću da se odužim. Sigurno je da sam sada mlad za selektora. Biti trener svaki dan i biti selektor, nije isto. Treba mnogo iskustva, još koja godina i koja seda vlas više. Svakome je čast da sedne na klupu svoje zemlje. To je vrhunac karijere. Voditi državni tim kao selektor - zaključio je Dejan Stanković.

Foto: Tanjug/AP

Dejan Stanković

Potom se dotakao novih uspeha nacionalnog, ističući koliko su veliki koraci napravljeni u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa. 

- Svi ciljevi su ispunjeni! Otišli smo na Mundijal u Katar, sada i na EURO u Nemačkoj. Zašto je toliko negativnosti? Ne znam! Možda nismo realni. Treba dati podršku selektoru i igračima, prihvatiti neke loše utakmice. Evropsko prvenstvo je mnogo jako, kvalitetno takmičenje. Ne bih da ga poredim sa Mundijalom, ali na EP je koncentrisan kvalitet - ističe trener Ferencvaroša. 

Za kraj, naglasio je i trenersko majstorstvo trenutnog selektora Srbije, Dragana Stojkovića, objašnjavajući kako on najbolje zna šta treba da se radi kako bi se vratili sa uspehom sa Evropskog prvenstva. 

- Naša grupa je dobra, verujem da možemo da napravimo rezultat. Treba da se sklopi dosta kockica, da svi dođu zdravi, da budu u formi, da bude vremena za odmor... Verovatno Piksi zna kako će i šta će, čeka kao ozebao sunce kako će se završiti sezona. Forme nisu trajne posle 60 utakmica u godini. Treba malo i sreće u nekim utakmicama. Ali ciljevi su ostvareni. Da li može bolje, može, ali može i gore. Zato puna podrška za Srbiju! - zaključuje Stanković za "Kurir". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading