HEROJ SRBIJE U LESKOVCU O GODINI IZ SNOVA I PLASMANU NA EVRO 2024! "NA antibioticima sam OBRADOVAO celu naciju"!

Autor:

Sport

06.01.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodnu godinu su mnogi želeli da zaborave, ali ne i Srđan Babić. Defanzivac moskovskog Spartaka i junak cele Srbije odveo je nacionalni tim na Evropsko prvenstvo golom protiv Bugarske, na utakmici poslednjeg kola kvaflikacija odigranoj u Leskovcu.

HEROJ SRBIJE U LESKOVCU O GODINI IZ SNOVA I PLASMANU NA EVRO 2024! "NA antibioticima sam OBRADOVAO celu naciju"!

Foto: Starsport

Osim toga, nekadašnji štoper Crvene zvezde napravio je iskorak u karijeri, pošto je u transferu vrednom 5.000.000 evra prešao iz španske Almerije u jedan od najtrofejnijih ruskih klubova.

- Nemam za čim da žalim. Odlazeća 2023. je bila iz snova. Uspeli smo da uradimo nešto što su generacije decenijama unazad sanjale. Mnogo je lep osećaj posle 24 godine zaigrati na Evropskom prvenstvu - rekao je Babić za Republiku.

Posle tog meča, telefoni Piksijevog "orla" su se usijali, danima nije spavao...

- Osećaj je bio neverovatan, toliko uzbuđenja i zadovoljstva da si nečim obradovao celu naciju. Desilo se da su štoperi rešili taj meč, pa ne mogu uvek Mitar (prim.aut Aleksandar Mitrović), "Duća" (Dušan Tadić) ili Dušan Vlahović da rešavaju utakmice. Oni su nas doveli do te pozicije da se uopšte borimo za to drugo mesto i odlazak na šampionat Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Srđan Babić slavi gol protiv Bugarske

Sudbina je htela da Babić bude uopšte pozvan za istorijski meč sa Bugarima, iako je cele nedelje bio prehlađen. Selektor Stojković mu je uručio poziv "da se nađe tu, za svaki slučaj".

- Još sam bio na antibioticima i imao temperaturu. Hvala selektoru što mi je uopšte ukazao priliku da budem deo ekipe, koja je zlatnim slovima ostala ispisana u ovdašnjem fudbalu.

Sada "orlove" na leto čekaju Engleska, Danska i Slovenija?

- Teška grupa, ali ubeđen sam da ćemo je proći. Kvalifikacije su protekle bez naše prepoznatljive igre, u Katar smo otišli, ali nismo opravdali očekivanja navijača i prošli grupu. Očekujem sada da potvrdimo kvalitet, ova generacija može svakog da dobije.

Foto: FK Crvena zvezda

Štoper "orlova" je deo karijere proveo na Marakani

Kao bivši igrač kluba s Marakane, srpski defanzivac pomno prati i dešavanja u Crvenoj zvezdi:

- Žao mi je što nisu prošli grupu Lige šampiona, ali će, siguran sam, povratkom Vladana Milojevića igrati mnogo bolje i beležiti uspešnije rezultate. Evropa je sada izgubljena, međutim, verujem da će se u narednom ciklusu Zvezda ponovo naći u najelitnijem rangu.

Babić je novogodišnje praznike dočekao u krugu porodice, tako će biti i za Božić:

- Nisam od onih što moraju da izlaze po svaku cenu. Porodica mi je uvek na prvom mestu, njoj sve dugujem za ono što sam do sada postigao u karijeri, dok, inače, Božić se po tradiciji slavi u krugu najbližih - istakao je Srđan Babić za "Srpski Telegraf".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading