SRPSKOM GOLMANU U ČELSIJU CVETAJU RUŽE: Evo kako je Đorđe Petrović prošao put od AMERIKE do LONDONA!

Autor:

Sport

26.12.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski golman je otkrio mnoge stvari o svojoj karijeri u intervjuu za Čelsijev sajt.

SRPSKOM GOLMANU U ČELSIJU CVETAJU RUŽE: Evo kako je Đorđe Petrović prošao put od AMERIKE do LONDONA!

Foto: prinskirin/tviter

Srpski golman Đorđe Petrović trenutno proživljava neke od najboljih trenutaka u karijeri. Nakon iznenadnog prelaska u Čelsi, mladi fudbaler je dobio priliku da nadomesti izostanak Roberta Sančeza, koji je trenutno povređen, i tako postane prvi startni premijerligaški golman iz Srbije još od Vladimira Stojkovića u Viganu. 

Petrović se u razgovoru sa sajt Čelsija otvorio o svojim fudblskim počecima. Veliki uticaj na njega ostavio je otac, čije savete je neumorno pratio. 

- On je takođe bio golman. Igrao je rukomet i bavio se gimnastikom. Bio je trener gimnastike sa dosta iskustva. Jedino što je želeo jeste da ja budem srećan. Voliš košarku? Igraj košarku. Voliš tenis? Igraj tenis. Ali moj san bio je da igram fudbal. Imao sam sedam godina i počeo sam da treninram fudbal, a on je pokušavao da me gurne da igram u polju. Tako sam i počeo, ali na jednom turniru nismo imali golmana i ja sam rekao da ću ja da branim. Preuzeo sam odgovornost. Bio je to turnir sa ekipama od po šest igrača. Ja sam bio veoma veliki i visok, a igrali smo na male golove. Nakon toga, otac me je pitao da li želim da budem golman i tako je počelo. Naučio me je mnogo stvari na početku. Bio je veoma fokusiran jer sam mu sin. Naučio me je sve što je važno u tom periodu. Nakon toga sve je bilo na meni i na narednom treneru - rekao je Petrović. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đorđe Petrović na golu Čelsija

Potom je govorio o neverovatnom osećaju kada je stigla ponuda, ne iz nekog velikog kluba u okolini Srbije, već iz daleke Amerike. 

- Moja porodica i ja smo imali u glavi sliku da ću potpisati za klub blizu kuće. Samim tim, kada je stigla ponuda Nju Inglanda, bio sam neodlučan, menjao oduke svakodnevno. Ići ću. Neću da idem. Ići ću! Čuo sam da će biti vrlo teško dobiti vizu za moju porodicu. Šta ako se kovid ponovo vrati? Nikada nisam bio u Americi. Čuo sam da su Sjedinjene Države potpuno drugi svet. Ali bila je to dobra prilika. Želeo sam nešto da promenim, da probam nešto novo. Čuo sam lepe stvari o Bostonu, da je grad u kojem je lepo živeti. A video sam da je (Met) Tarner, bivši golman prodat Arsenalu. Nakon toga, meni su poslali ponudu. Video sam da mogu da prodaju golmana Arsenalu. To me je navelo na razmišljanje da bih ja mogao slično da prođem i da se vratim u Evropu. Ali iskreno, nisam mogao ni da sanjam da će to biti Čelsi - objasnio je naš fudbaler. 

Za kraj, Đorđe Petrović je govorio o iskustvu igranja na najvišem nivou, tačnije o doživljaju brzih terena Premijer lige. 

- Sve je mnogo brže na ovom nivou. Mi golmani radimo na toliko detalja. Pokušavamo da implementiramo te finese u naš stil, da napredujemo kako bismo olakšali igru. Mi golmani možemo da učimo jedni od drugih. Imamo kvalitetan odnos i želimo da dajemo vetar u leđa jedni drugima. Ako sam ja bolji, sigurno će biti i on. Ne samo Robert i ja, već i Markus (Betineli), Lukas (Bergstrom), Džejmi (Kaming), Ed Bič uvek trenira sa nama. Pričamo mnogo o fudbalu međusobno. Takođe, Markus je postao otac pre sedam meseci, Rob je novopečeni tata, a za šest meseci ja ću isto postati tata. Rob je učio od Markusa, ja ću učiti od Roba. To je toliko lepa stvar - dovršio je Petrović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading