OVO SIGURNO NISTE ZNALI: U sezoni kada je postala šampion Evrope, Crvena zvezda je na jednom gostovanju igrala u garnituri protivnika! Razlog za to je BIZARAN!

Autor: P. Z.

Sport

26.12.2023

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delije su ovaj propust voljenog kluba potisnule iz sećanja.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: U sezoni kada je postala šampion Evrope, Crvena zvezda je na jednom gostovanju igrala u garnituri protivnika! Razlog za to je BIZARAN!

Foto: YouTube printscreen/Crni Guja

Fudbaleri Crvene zvezde u dresovima Atletika

Crvena zvezda je 1991. godine postala prvak Evrope, što već i vrapci na grani znaju, ali malo ko zna kakav blam je doživela ekipa iz Ljutice Bogdana uoči samog starta te šampionske sezone.

Naime, izabranici Ljupka Petrovića su 28. avgusta 1990. godine odigrali meč protiv u Španiji protiv Atletiko Madrida, koji je bio generalna proba i jednih i drugih pred početak takmičarske godine.

Rezultat utakmice koja se pred 35.000 navijača igrala na stadionu "Visente Kalderon" bio je 3:2 za domaći tim, za koji je het-trik postigao Austrijanac Gerhard Rodaks. Sa druge strane, golove za Zvezdu dali su Darko Pančev i Dejan Savićević.

Međutim, taj duel je bio prijateljskog karaktera i gotovo niko ga se ne bi ni sećao da nije bilo jednog ozbiljnog propusta tadašnjeg šampiona Jugoslavije.

Ekspedicija Crvene zvezde je na put u Madrid ponela samo jednu garnituru dresova i to onu crveno-belu, nerazmišljajući da su i boje Atletika iste, te da će nastati problem.

Svesni greške su beogradski crveno-beli postali tek pred početak utakmice, pa je usledila ekspresna reakcija "jorgandžija", koje su Zvezdi ustupile rezervnu garnituru svojih dresova.

- Crveno-beli su na ovaj put krenuli nespremni. Poneli su samo jednu garnituru  dresova, i to crveno-bele boje iako je dobro poznato svima u Evropi da su to boje Atletika iz Madrida. Došlo je do neprijatne situacije pred početak utakmice, pa su domaćini jednu garnituru svojih plavih dresova dali na uslugu Beograđanima, koji su na ovoj velikoj sceni i u sjajnom ambijentu igrali bez svog amblema na dresu - pisalo je u izveštaju utakmice jednih novina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading