ZVEZDAŠI, ŠTA KAŽETE NA OVO? Bahar je taktički mnogo bolji od Milojevića!

Autor: P. Z.

Sport

24.12.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa druge strane, novi trener crveno-belih ima bolje neke druge kvalitete.

ZVEZDAŠI, ŠTA KAŽETE NA OVO? Bahar je taktički mnogo bolji od Milojevića!

Foto: Tanjug/AP, Starsport

Barak Bahar i Vladan Milojević

Fudbaleri Crvene zvezde iza sebe imaju razočaravajuću polusezonu, pošto su takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona završili na poslednjem mestu, a čak nisu osvojili ni titulu jesenjeg prvaka u Superligi Srbije, pošto je ona pripala Partizanu.

Sve to bio je razlog da čelni ljudi kluba iz Ljutice Bogdana posle samo šest meseci na klupi razreše dužnosti dosadašnjeg šefa stručnog štaba, Izraelca Baraka Bahara.

Na njegovo mesto stigao je povratnik, sa kojim je pre šest i po godina počeo preporod crveno-belih i najuspešniji period u postbarijevskoj eri, ljubimac delija - Vladan Milojević.

Republika

Foto: Starsport/Ilustracija

Vladan Milojević daje crveni karton Baraku Baharu

Sve to nas je nateralo da uključimo najverodostojniju fudbalsku igricu na svetu, Fudbal menadžer, kako bismo uporedili ocene (kreću se od 1 do 20) koje imaju srpski i izraelski stručnjak.

Ocene koje su osenčene žućkastom bojom su one najvažnije za glavne trenere, a tu se vidi da su Milojević i Bahar poprilično slični.

Kada su u pitanju odnosi sa ljudima i sposobnost da se motivišu igrači, Milojević i Bahar imaju identične ocene (14 i 13).

Milojević ima prednost kada su u pitanju procene kvaliteta igrača, kao i njihovih potencijala. Izraelac u oba slučaja ima ocenu 11, a Milojević 12 kod procene mogućnosti fudbalera i 13 kod njegovih sadašnjih sposobnosti.

Republika

Foto: Printscreen/Football Manager 2024

Ocene Vladana Milojevića i Baraka Bahara na FM 24

Jedina stvar u kojoj Bahar prednjači u odnosu na Milojevića je taktičko znanje. Novi trener Crvene zvezde je za to dobio ocenu 15, a doskorašnji visokih 17.

Milojević VS Bahar

Milojević je u Zvezdi proveo dve i po godine i za to vreme je ekipu vodio na 149 utakmica, na kojima je upisao 107 pobeda, 24 remija i 18 poraza, uz gol-razliku 328:127. Sa druge strane, Bahar je na klupi crveno-belih sedeo 27 puta, pobedivši u 17 navrata, uz dve nerešene i osam izgubljenih utakmica, a sve to sa gol-razlikom 65:33.

Što se međunarodnih utakmica tiče, Milojević je Zvezdu vodio na 44 takva meča, uz skor od 16 trijumfa, 15 remija i 13 poraza, sa gol-razlikom 56:66. Na drugoj strani je Bahar imao šest evropskih mečeva u Zvezdi, a nije ostvario nijednu pobedu i pored pet poraza je uspeo da izvuče samo jedan remi, uz gol razliku 7:15.

Što se tiče večitih derbija, koji su navijačima Crvene zvezde možda i najznačajniji, Milojević je osam puta vodio tim protiv Partizana, a Bahar jednom. Srpski stručnjak je tu upisao po dve pobede i poraza, kao i četiri remija, uz gol-razliku 7:8, a Baharov jedini derbi je završen pobedom crno-belih od 2:1.

Najveća razlika je generalno viđena u Superligi Srbije, gde je Milojević u proseku osvajao 2,73 boda po meču, a Bahar 2,42. Interesantno je da su obojica doživela po tri poraza, ali da je Baraku za to bilo potrebno 19 mečeva, a Vladanu čak 94.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading