ODMOR JE ZAVRŠEN! Miroslav Đukić preuzima klub kojeg zvezdaši ODLIČNO pamte!

Autor:

Sport

22.12.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjak blizu novog angažmana.

ODMOR JE ZAVRŠEN! Miroslav Đukić preuzima klub kojeg zvezdaši ODLIČNO pamte!

Foto: Starsport

Miroslav Đukić

Dugo traje izbor za novog šefa stručnog štaba slavnog čilenskog kluba Kolo Kolo, a među brojnim kandidatima da sedne na upražnjenu trenersku klupu je i srpski strateg Miroslav Đukić.

Prema pisanju čileanskog medija "AS", posle odlaska Gustava Kinterosa ne prestaju da stižu ponude u kancelariju sportskog direktora Danijela Morona, od strane menadžera ili posrednika, a na jednom od njih našlo se i ime nekadašnjeg selektora Srbije i trenera Partizana.

Podsetimo, Miroslav Đukić je bez angažmana još od 21. jula 2020. godine, kada se razišao sa Sportingom iz Hihona, pa je gotovo četiri sezone bez angažmana, te bi Kolo Kolo za njega mogao da bude povratak na veliku scenu. Nije imao proslavljeni reprezentativac naše države da radi na južnoameričkom tlu, ali ime poput Kolo Koloa predstavlja ozbiljan izazov za njega.

Foto: Starsport

Miroslav Đukić

Đukić je trenerski posao započeo kao selektor mlade reprezentacije Srbije, a prvi put u Partizanu bio je 2007. godine. Kasnije je bio selektor "orlova", ali samo na pet utakmica, da bi potom radio u belgijskom Muskronu, španskim Erkulesu, Valensiji i Kordobi, saudijskom Al Šababu i ponovo Partizanu. U Hihonu se zadržao decembra 2019. do jula 2020. godine, a od odlaska iz člana Segunde nema posao.

S druge strane, Kolo Kolo je 33 puta osvajao šampionsku titulu u Čileu, ali je prošlu sezonu završio tek na trećem mestu tamošnje Primere, što je Gustava Kinterosa koštalo posla. Klub iz Santijaga traži novog trenera za sezonu koja kreće 16. februara 2024. godine, pa je Đukić jedan od potencijalnih kandidata.

Inače, Kolo Kolo je klub koji navijači Crvene zvezde s ponosom pamte, jer je pobedom nad Čileancima 8. decembra 1991. godine, srpski šampion osvojio Interkontinentalni kup (sadašnje Svetsko klupsko prvenstvo).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading