ZVEZDIN BEKAM USTRELIO “GOLUBOVE”! Brutalni Mijatović HET-TRIKOM sa iderske pozicije odveo šampiona u Humsku! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.12.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Spartaka izgubili su od Crvene zvezde u Subotici rezultatom 1:4 (0:1) , u 19. kolu Superlige Srbije.

ZVEZDIN BEKAM USTRELIO “GOLUBOVE”! Brutalni Mijatović HET-TRIKOM sa iderske pozicije odveo šampiona u Humsku! (VIDEO)

Foto: Starsport

Na taj način izabranici Baraka Bahara napravili su odličnu uvertiru, pred 171. Večiti derbi protiv Partizana u Humskoj, 20. decembra od 18 časova i u njega ulaze sa liderske pozicije, bez obzira na ishod meča “parnog valjka” i kragujevačkog Radničkog, koji je kasnije na programu.

Junak novog trijumfa ponovo je bio Jovan Mijatović, Zvezdin Bekam je u ovom meču sa tri gola pokazao da igra u vrhunskoj formi i zbog čega su za njegove usluge zainteresovani mnogi evropski velikani.

Posle eliminacije iz Evrope, šampion je maksimalno motivisan ušao u duel protiv “plavih golubova” i već do poluvremena stekao lepu zalihu, propustivši usput jedan “zicer”.

Republika

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

 

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:4 (0:1)

Gradski stadion u Subotici. Strelci: Todoroski 55 - Mijatović 26, 56, 90, Katai 53. Sudija: Pavle Ilić. Žuti karton: Ćalasan - Endiaje.

SPARTAK: Vulić – Ćalasan (81. A. Đurasović), Vidaković, Kerkez – Stanojev, A. Đurasović (50. Lukić), Tošeski, Babić – Bijelović (76. Ubiparip), Todoroski (81. Mijić) – Mudrinski (76. Ubiparip).

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Nedeljković, Dragović (63. Nikolić), Spajić, Rodić – Kanga – Hvang (78. Kraso), Knežević (46. Lučić), Katai (69. Stamenić) – Endijaje (63. Olajinka), Mijatović.

 

Standings provided by Sofascore

Mogla je Crvena Zvezda do vođstva još u osmom minutu, kada je na centaršut Kataija glavom odreagovao Šerif Endiaje i dobro šutirao, ali mu se nije dalo da postigne “prvenac” u Superligi Srbije, jer je njegov udarac zaustavila prečka.

Nije se predavao Spartak, na momente su Subotičani pokušavali da ugroze Glazera, a jedan od takvih trenutaka viđen je u 18. minutu, kada je Todoroski oprobao šut sa distance, koji je izraelski reprezentativac odbranio, pošto je lopta išla u njegov okvir gola.

A, onda je na scenu stupio šampionov “vatrogasac” Jovan Mijatović, koji je nastavio fenomenalnu seriju na domaćoj sceni i nakon golova Lučancima (strelac u oba meča), Javoru, Radniku, Železničaru iz Pančeva, postigao šesti pogodak u nacionalnom šampionatu, a sedmi ukupno u ovoj sezoni za – 0:1! Prethodno je Kosta Nedeljković pronašao nekadašnjeg saborca iz omladinske škole srpskog prvaka, a Zvezdin “Bekam” udarcem glavom zatresao mrežu Vulića.

Republika

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

Samo devet minuta kasnije, Spartak je imao najbolju priliku za izjednačenje. Mudrinski se našao na nekih šest-sedam metara od Glazera, u šut mu je ušao Dragović, ali ne i izblokirao, međutim, i to je bilo dovoljno da nekadašnji napadač crveno-belih uputi loš udarac, koji je završio pored Omrijeve konstrukcije.

Nastavak je doneo pravu goleadu! U razmaku od 180 sekundi, postignuta su čak tri pogotka. Najpre je Katai posle kornera Kange u 53.minutu, udarcem glavom povisio rezultat na 2:0 u korist Zvezde, da bi već u narednom napadu na dodavanje Bjelovića akciju realizovao Andrej Todoroski smanjivši na 1:2.

Foto: Starsport

Milan Rodić

Još ni igrači Spartaka nisu stigli da proslave povratak u igru, kada je Jovan Mijatović na suprotnoj strani postigao svoj drugi gol na meču, a osmi u sezoni, sedmi superligaški, vrativši “plus dva” na stranu Crvene zvezde – 1:3.

Žaliće Piter Olajinka za šansom iz 82. minuta, kada je rezervista crveno-belih dobro šutirao iskosa, međutim, nije imao sreće i njegov pokušaj zaustavila je stativa. Propustio je tada Baharov tim priliku da dođe i do ubedljivijeg trijumfa.

A, onda u sudijskoj nadoknadi je "Bekam" Mijatović ponovo stupio na scenu i potvrdio pobedu Zvezde, upisavši het-trik i deveti gol u sezoni, a svoj osmi u Superligi Srbije, pokazavši da igra u životnoj formi. Sa njim u špicu, šampion će biti daleko opasniji u Humskoj 20. decembra.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice: Spartak - Crvena zvezda 1:4

GOOOOOOOOOOL!!!! Jovan Mijatović u 93. minutu postiže het-trik i donosi Zvezdi ubedljivu pobedu!

Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.

90. minut - Udarac Stanojeva, kakva šansa za Spartak.

86. minut - Zanimljivo, prvi korner na utakmici za Spartak izvešće Miloš Mijić.

82. minut - STATIVA! Piter Olajinka je imao priliku da posle samo nekoliko trenutaka provedenih na terenu zatrese mrežu, ali je njegov šut završio na donjoj konstrukciji Vulićevog gola.

81. minut - Spartak pravi nove promene: Nemanja Ćalasan je izašao, na terenu je Aleksa Đurasović, dok je Andrej Todoroski ustupio mesto iskusnom Milošu Mijiću.

78. minut - Završena je utakmica i za Hvanga, u igri je Žan Filip Kraso.

76. minut - Dvostruka promena u Spartaku: Luku Bijelovića je zamenio Miloš Rošević, dok je Ognjen Mudrinski ustupio svoje mesto Voji Ubiparipu.

74. minut - Tempo je potpuno splasnuo, Zvezda drži loptu u nogama i čuva sigurno vođstvo.

69. minut - Marko Stamenić je zamenio Aleksandra Kataija, koji je završio ovu utakmicu.

68. minut - Udarac rezerviste Jovana Lukića u dalji ugao, veoma blizu Glazerovog gola, čuvar mreže Zvezde se ispružio koliko je dug.

Republika

Foto: Starsport

Vulić i Endiaje u duelu

66. minut - Hvang je na povratnu loptu Mijatovića šutirao daleko iznad prečke.

63. minut - Zvezda pravi dve promene, Dragovića je zamenio Lazar Nikolić, dok Šerifa Endiajea menja Piter Olajinka.

59. minut - Šut Hvanga sa distance, bez promene rezultata ovog puta.

Foto: Starsport

Gelor Kanga i Aleksa Đurasović

56. minut - GOOOOOOOL!!!! Vodi Zvezda 3:1 drugim golom Jovana Mijatovića, koji je već u sledećem napadau zatresao mrežu Vulića i vratio +2 na stranu Beograđana - 1:3.

55. minut - GOL! Spartak smanjuje golom Andreja Todoroskog, koji je posle auta i povratne lopte savladao Glazera - 1:2.

53. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Kanga je centrirao iz kornera, a Katai glavom zatresao mrežu, Zvezda je duplirala prednost protiv Spartaka - 2:0!

52. minut - Kakva šansa za crveno-bele! Katai je šutirao sa peterca malo iskosa, ali fenomenalna intervencija Aleksandra Vulića koji je u padu nogom odbranio udarac Zvezdinog "Magika".

50. minut - Peh za Nenada Lalatovića. U suzama je Aleksa Đurasović napustio teren zbog povrede, umesto njega igraće Jovan Lukić.

Republika

Foto: Starsport

 

47. minut - Slobodan udarac imao je Spartak, ali je Ćalasan faulirao Rodića u napadu i lopta pripada Baharovom timu.

Sjajnu koreografiju izveli su navijači Crvene zvezde na početku drugog dela, bakljada i crveno-beli baloni izgledaju predivno na Gradskom stadionu u Subotici.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Subotici.

Menja Bahar: Vladimir Lučić je na terenu umesto Nikole Kneževića.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena: Spartak - Crvena zvezda 0:1, strelac Jovan Mijatović.

45. minut - Igraće se još 60 sekundi u prvom poluvremenu sudijske nadoknade.

44. minut - Centaršut Kange, Mijatović je želeo da proigra Rodića, ali je pogrešio. Na kraju, odbrana Spartaka je izbacila loptu na protivničku polovinu.

41. minut - Novi žuti karton, dobio ga je Šerif Endiaje zbog faula nad Đurasovićem. 

37. minut - Korner za Zvezdu izveo je Hvang na prvu stativu, Mudrinski je skočio i otklonio opasnost.

Republika

Foto: Starsport

Hvang sa loptom pored Đurasovića

36. minut - Kombinovali su Hvang i Katai, ali je Kerkez intervenisao u poslednjem trenutku i otklonio opasnost.

35. minut - Sada je imao dobru šansu Spartak, Ognjen Mudrinski se našao na petercu, ali je ispred njega bio Dragović dovoljno da mu zasmeta pri šutu, iako ga nije izblokirao, lopta je otišla daleko od gola.

26. minut - GOOOOOOOOOL!!! Vodi Zvezda golom Jovana Mijatovića koji nastavlja fantastičnu seriju - 0:1! Asistencija Koste Nedeljkovića za mladog napadača koji je iz prve udarcem glavom zatresao mrežu. Bio je to šesti gol u Superligi, a sedmi u svim takmičenjima, za momka koga žele ruski Zenit i holandski Fejenord.

23. minut - Aleksandar Katai je poslao udarac iz prve, koji je otišao u gol-aut.

22. minut - Evo i prvog žutog kartona danas, dobio je Nemanja Ćalasan posle grubog starta nad Jovanom Mijatovićem koji je bio u prodoru.

19. minut - Na drugoj strani centaršut Hvanga koji je lako pokupio Aleksandar Vulić.

18. minut - Preti Spartak, posle prodora na šut se odlučio Andrej Todoroski, ali je Glazer sigurno intervenisao, lopta je išla u okvir gola.

17. minut - Nikola Knežević je pokušao da centrira iz teške situacije, ali je to bilo slabo i posed je za Spartak.

15. minut - Novi centaršut Kange iz kornera prejako na drugu stranu za Mijatovića.

11. minut - Rodić je iznudio korner, koji će izvesti Kanga. Posle centaršuta Gabonca, odbranio se Spartak.

10. minut - Katai je uputio loš pas za Spajića, prebrza lopta za defanzivca gostiju.

Foto: Starsport

Šerif Endiaje

8. minut - PREČKA! Katai je centrirao, Endiaje zahvatio loptu glavom i pogodio prečku s tri-četiri metra! Još Senegalac čeka na "prvenac" u Superligi Srbije.

6. minut - Slobodan udarac za Zvezdu sa 30 metara izveo je Katai, silovit udarac fijuknuo je nekoliko centimetara iznad prečke. 

5. minut - Mijatović je pokušao da proigra Endiajea, ali se nije proslavio i prilika da se ugrozi gol Subotičana je propala.

2. minut - Prvi korner za Zvezdu završen je udarcem Dragovića daleko od gola, Vulić nije morao ni da interveniše.

1. minut - Utakmica je počela!

Foto: Starsport

 

 

15.58 - Akteri izlaze na teren, uskoro počinje utakmica.

PRE UTAKMICE

Fudbaleri Crvene zvezde su stigli i prestigli Partizan na tabeli Superlige Srbije, a od 16 časova na gostovanju Spartaku u Subotici imaju priliku da se učvrste na tronu posle 19. kola. Izabranici Baraka Bahara, ukoliko pobede, ostaće evidentno prvi na tabeli bez obzira na to šta crno-beli budu uradili večeras (18.30) protiv kragujevačkog Radničkog 1923 na svom terenu u Humskoj.

Naime, crveno-beli bi došli do 46 bodova, pa bi komšije sa Topčiderskog brda mogle samo da se opet izjednače, ali ne i da ih prestignu zbog lošije gol-razlike. Sve to uoči 171. večitog derbija, kao veliku psihološku prednost, koji će se odigrati u Humskoj u naredne srede od 18 časova.

Zvezda će u Subotici igrati protiv svog bivšeg trenera i dokazanog velikog zvezdaša Nenada Lalatovića. Nema sumnje da će sa obe strane biti jakih emocija, ali bez obzira na to popuštanja sigurno neće biti.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Lalatović

- Ne znam da li možemo da ih iznenadimo, Zvezda je Zvezda, favorit je, ali mi ćemo dati sve do sebe da napravimo dobar rezultat za Spartak. Teško je iznenaditi Zvezdu, ali može da se desi. Zvezda će biti mislima u derbiju, a ne protiv Spartaka. Tu vidim našu šansu. Kad sam vodio niški Radnički protiv Zvezde jedva su me pobedili. I drugi meč, kad sam bio trener Mladosti GAT, trebalo je da dobijemo - rekao je Lalatović.

S druge strane, trener crveno-belih Bahar je obećao da neće kalkulisati zbog derbija.

Foto: Starsport

Barak Bahar

- Svaki tim protiv Zvezde želi da se pokaže i to nije ništa novo, ali u Spartaku su tu i bivši fudbaleri i bivši trener našeg kluba, tako da će možda imati veću motivaciju nego inače. Nama to ne pravi razliku, jer smo spremni za tešku utakmicu protiv dobrog tima i potpuno fokusirani na ono što nas očekuje. Svi igrači su spremni, i želimo da završimo polusezonu na pravi način - bio je jasan Bahar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading