DŽABA ARAPSKI NOVCI: Al Itihad ISPAO! Benzema promašio penal!

Autor:

Sport

15.12.2023

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski Al Itihad ispao je sa Svetskog klupskog prvenstva.

DŽABA ARAPSKI NOVCI: Al Itihad ISPAO! Benzema promašio penal!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Al Itihada poraženi su od egipatskog Al Ahlija u četvrtfinalu Svetskog klupskog prvenstva. Izabranici Marsela Galarda ostali su kratkih rukava iako su bili okarakterisani kao izraziti favoriti. 

Saudijski klub u svojim redovima imao je igrače svetske klase kao što su Fabinjo, Kante, i Karim Benzema. Upravo poslednji se može smatrati tragičarem današnjeg okršaja u Džedi, s obzirom da je pri rezultatu 1:0 imao priliku da sa bele tačke izjednači rezultat pred kraj prvog dela igre. 

Al Ahli je poveo u 21. minutu preko Malulua golom iz penala. Primorani su bili izabranici legendarnog trenera River Plate da izađu ofanzivnije. Delovalo je kao da se otvoreniji pristup utakmici isplatio kada je Ngolo Kante iznudio penal za svoju ekipu pred sam kraj poluvremena u 45. minutu.

Benzema je kao najbolji strelac prihvatio odgovornost na sebe. Šutnuo je Francuz izuzetno slabo u desni ugao golmana El Šenevija, a Egipćanin je uspeo da pogodi stranu i odbrani penal.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema u dresu Al Itihada

Izgleda da je propuštena pilika demotivisala igrače Al Itihada s obzirom da je u 59. minutu Al Ahli uvećao svoju prednost preko Al Šahata, da bi poslednji gol za Egipćane postigao Ašhur. 

Pokušavali su fudbaleri saudijske ekipe da se vrate u meč, ali bez uspeha. U 90. minutu je Entoni Modest zaradio crveni karton, što je omogućilo Benzemi da ublaži poraz pogotkom u drugom minutu nadoknade.

U drugom današnjem okršaju na Svetskom klupskom prvenstvu, Urava je savladala meksički Leon i osigurala sebi duel sa Mančester sitijem. Sa druge strane, Al Ahli ide na megdan sa favorizovanim Fluminenseom.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading