POČELO SVETSKO PRVENSTVO: Al Itihad DOMINANTAN!

Autor:

Sport

12.12.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski klub pokazao najviše ambicije od starta.

POČELO SVETSKO PRVENSTVO: Al Itihad DOMINANTAN!

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema na predstavljanju u Saudijskoj Arabiji

Fudbaleri saudijskog Al Itihada pobedili su novozelandski Ouklend sa 3:0, u prvoj utakmici ovogodišnjeg Svetskog klupskog prvenstva koje se održava u Saudijskoj Arabiji.

Al Itihad je slavio golovima Romarinja u 29., Kantea u 34. i Karima Benzeme u 40. minutu. Posebno su se istakla prva dva pogotka s obzirom da je reč o pravim majstorijama, dok se prilikom trećeg pogotka Francuz sjajno snašao u priotivničkom šesnaestercu i tako postavio konačnih 3:0.

 

 

Šampion Saudijske Arabije će u drugom kolu igrati sa egipatskim Al Ahlijem, a pobednik tog meča će u polufinalu odmeriti snage sa Fluminenseom, pobednikom Kupa Libertadores.

U drugom polufinalu je već evropski prvak Mančester siti, a protivnik ekipi Pepa Gvardiple biće meksički klub Leon ili Urava iz Japana.

Polufinala će se igrati 18. i 19. decembra, a finale je na programu 22. decembra.

Ostaje da se vidi da li će Mančester siti uspeti da opravda ulogu favorita, ili će neko drugi uspeti da se domogne prestižnog trofeja.

Fudbalere Pepa Gvardiole prvo očekuje duel poslednjeg kola G grupe Lige šampiona, a odmeriće u Beogradu snage protiv šampiona Srbije Crvene zvezde u sredu od 18.45.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading