MIHO MOJ, TEK JE TREBALO DA POBEĐUJEMO: Kum Siniše Mihajlovića emotivan na godišnjicu smrti

Autor:

Sport

15.12.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne verujem da ga nema. Sve se nadam, gledam oko sebe, čekam da se pojavi onako nasmejan, kaže Miroslav Tanjga za Republiku.

MIHO MOJ, TEK JE TREBALO DA POBEĐUJEMO: Kum Siniše Mihajlovića emotivan na godišnjicu smrti

Foto: Starsport

Godina bez Siniše Mihajlovića prođe, tuga nikad. Proslavljeni srpski fudbaler i trener, jedan od najboljih defanzivaca koje je fudbal ikada imao i mašina za golove iz slobodnih udaraca, napustio nas je 16. decembra 2022, posle izgubljene višegodišnje bitke s leukemijom. Borio se Miha s opakom bolešću, ali nije izdržao. Ispratili su Italija, Srbija i ceo svet Bombardera iz Borova na večni počinak, a svima je ostalo da se sećaju Siniše kao fudbalera, sportskog radnika, a, pre svega, kao člana porodice i prijatelja.

Koliko je bilo teško bez Mihajlovića ovih 365 dana, u ekskluzivnom intervjuu za Republiku otkrio je njegov kum Miroslav Tanjga. Sadašnji direktor sportskog sektora FSS, a pre toga Mihina desna ruka, prisetio se samo delića života koji je delio s velikim prijateljem.

Republika

Foto: Starsport

Siniša Mihajlović

- I dalje ne verujem da Siniše nema. Sve se nadam, gledam oko sebe, čekam da se pojavi onako nasmejan. Mi smo živeli kao jedan, a tek je trebalo da živimo život u ovom lepom periodu. S našim porodicama, Siniša s unukom... Trebalo je još da pobeđujemo i slavimo na fudbalskom terenu, bez kojeg nije mogao ni kada mu je bilo najteže. Čega se sećam u vezi s njim? Svega! Mi smo bili nerazdvojni. Čuli smo se svaki dan, obično i viđali. Godinu dana nema naših jutarnjih telefonskih poziva, dugih razgovora, dogovaranja... Siniša je bio veliki deo mog života i ja njegovog. Svako ko ima takvog prijatelja zna o čemu govorim. Neprestani kontakt nam je bila dnevna rutina... Već godinu dana toga nema, samo praznina i tuga - počeo je priču veoma potresen Tanjga, pa nastavio gotovo u dahu:


- Teško je to objasniti. Između Siniše i mene nije bilo tajni. Mogli smo o svemu da pričamo. Nismo se uvek slagali oko svega, ali smo uvek na kraju pronalazili kompromis, kako to rade istinski prijatelj.
Republika

Foto: Starsport

Miroslav Tanjga

Bio je Miroslav Tanjga uz svog kuma i dok je vodio životnu bitku, dok se borio s leukemijom. Nažalost, na kraju je izgubljena najvažnija utakmica. Sada se svi sećaju Mihajlovića, odaju mu poštu, u italijanskoj Seriji A, posebno u aktuelnom ligaškom kolu. Za Mihinog kuma sve to je i dalje nestvarno da je to ponovni oproštaj i sećanje na njemu tako blisku osobu.

- Nisam upoznat s detaljima iz Italije, ali mi je drago da je Siniša ostavio toliki neizbrisiv trag. Ja sam uz njega bio svaki trenutak dok se borio, odmah uz njegovu porodicu. Svi smo se nadali da će pobediti. Nažalost, na neke stvari ne možemo da utičemo, tako su bile zapisane. Miha sada živi u našim sećanjima. Mi, njegovi najbliži, znamo koliko nam nedostaje, a i ceo fudbalski svet zna koga smo izgubili - zaključio je Tanjga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading