VELIKI INTERVJU MIROSLAVA TANJGE: Mihi nije komandovao ni Berluskoni, prvi sam rekao Klopu: Bićeš trener!

Autor:

Sport

29.09.2023

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor sportskog sektora u FSS o brojnim zanimljivim temama.

VELIKI INTERVJU MIROSLAVA TANJGE: Mihi nije komandovao ni Berluskoni, prvi sam rekao Klopu: Bićeš trener!

Foto: Starsport

U intervju za nedeljnik "Ekspres", Miroslav Tanjga, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine, kum i najbolji prijatelj Siniše Mihajlovića ispričao je nekoliko nepoznatih detalja iz života preminule legende domaćeg fudbala. Takođe osvruo se na prijateljstvo sa čuvenim nemačkim stručnjakom na klupi Liverpula - Jirgenom Klopom, kao i zadacima koje trenutno obavlja u FSS.

Najpre se prisetio Sinišine epizode u Milanu i odnosa sa kontroverznim predsednikom Silviom Berluskonijem, koji je, nažalost, takođe nedavno preminuo.

- Sinišu Mihajlovića je vređalo to što Silvio Berluskoni misli da može da mu kaže ko treba da igra, a ko ne. I baš zbog toga je terao po svome. Silvio ga je na kraju i oterao zbog toga, ali je kasnije priznao da je otkaz Siniši njegova najveća greška. Usput je dodao ono čuveno, kada sam pojeo go*no, nema nazad. Posle svega su se često viđali, Berluskoni je shvatio koliko je Siniša bio pravedan i kao čovek u mnogo čemu izuzetan - ispričao je Miroslav Tanjga.

Foto: Tanjug/AP

POKAJAO SE: Silvio

Miha je mnogima pomogao na ovaj ili onaj način.

- Možda samo ja znam koliko je operacija platio, čak i onima koje nije poznavao, koliko novca je dao za "Dečje selo" u Sremskoj Kamenici i da ne nabrajam dalje - kaže Tanjga.

Jedno vreme bio je i selektor Srbije.

- Mislim da je došao u pogrešno vreme. Objektivno, u tom momentu su Belgija i Hrvatska bile bolje reprezentacije od nas. Da je došao par godina kasnije mislim da bi zatekao bolji igrački kadar. Ipak, uspostavio je neki red i učinio dosta za atmosferu u reprezentaciji - ističe Mihin kum.

Tanjga je igrao još i sa vinkovački Dinamo, Fenerbahče, Hertu, da bi karijeru završio u Majncu. Dobar je prijatelj i bivši saigrač Jirgena Klopa za kojeg kažu da je bio tanak kao fudbaler.

- Igrao je desnog beka, ali po potrebi i špica. I davao je golove. Za takvog igrača se ne može reći da nije imao pojma.U međuvremenu je Klopa igrača nadmašio Klop trener. I dok je igralo znalo se da će biti trener. Četiri godine smo jedan pored drugog delili svlačionicu.  Imali smo ozbiljnog trenera, Volfganga Franka i sve utakmice smo do tančina analizirali. U svakoj analizi je više pričao Klop, nego trener. Prvi sam mu rekao da će biti trener, ali to njega tada nije zanimalo. Veliki je psiholog, zna da odabere igrača. Vrhunski je intelektualac, završio je fakultet - otkriva Tanjga.

Za kraj, objasnio je funkciju u FSS - direktor sportskog sektora.

Foto: Starsport

NA NOVOM ZADATKU: Tanjga

- Moj zadatak je da kao rukovodilac sektora koordiniram aktivnosti reprezentativnih selekcija, predlažem mere za unapređenje stručnog rada, predlažem odluke s ciljem daljeg razvoja fudbala. Takođe, i da se staram uslovima za nesmetan rad selekcija i učestvujem u radu stručnih organa i organizacija FSS, odnosno koordinacijom njihovih aktivnosti. Učiniću sve da opravdam ukazano poverenje - zaključio je Miroslav Tanjga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading