LEGENDA PARTIZANA I NAJBOLJI TRENER RUSKE LIGE PORUČUJE: Očekujem POBEDU u Derbiju!

Autor:

Sport

13.12.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći put je proglašen trenerom meseca...

LEGENDA PARTIZANA I NAJBOLJI TRENER RUSKE LIGE PORUČUJE: Očekujem POBEDU u Derbiju!

Foto: Starsport

Vladimir Ivić

Nekadašnji fudbaler Partizana Vladimir Ivić pre nekoliko dana je na spektakularan način u finalnim minutima susreta sa CSKA Moskvom u poslednjem kolu zadržao sa Krasnodarom prvu poziciju u ruskoj Premijer ligi.

Srpski stručnjak radi odličan posao sa "bikovima" ove godine, a pristigla mu je i treća ovosezonska nagrada u vidu najboljeg trenera. Ovog puta izabran je kao najkvalitetniji menadžer za mesec decembar.

Velika je čast za svakog trenera kada ga proglase za trenera meseca, pogotovu u Rusiji koja broji 150 miliona stanovnika, pošto i navijači glasaju. To mi dosta znači, ali to ipak ne bih uspeo bez stručnog štaba i igrača, jer ne radim sve sam i bez svih njih to je neostavriljivo, tako da je sve to kolektivni uspeh - počeo je Ivić.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Ivić u dresu Partizana

Ubrzo su usledila pitanja koja najviše zanimaju našu javnost - o večitim rivalima.

- Navijam svim srcem za Partizan. Sigurno je da Zvezda ima skuplji tim, ali to ne znači da su bolji. Vreme će pokazati sve, uskoro će i derbi, a ima još dosta da se igra, tek je polovina sezone. To je najveća utakmica u srpskom fudbalu i svaka je specifična i to je nešto svako od igrača i navijača sa velikim nestrpljenjem čeka. Derbi je nešto posebno, drugačije skroz nego neka obična utakmica. Uvek se očekuje da meč bude vrhunskom nivou i da obe ekipe daju svoj maksimum. Naravno očekujem da u ovom derbiju pobedi Partizan. Crno-belima uvek želim sve najbolje, a takođe i Igoru Duljaju, kome želim da ima još bolju trenersku karijeru od igračke, a ona je bila vrhunska, iskren je bio srpski stručnjak.

A potom se i osvrnuo na ovosezonski (ne)uspeh Crvene zvezde i Baraka Bahara.

- Igrao sam protiv njega dok je bio trener i Hapoel Ber Ševe, a i kada je vodio Makabi Haifu i vrlo je talentovan i prespektivan stručnjak. Ima velikih kvaliteta, osvojio je tri titule prvaka Izraela sa Ber Ševom i tri sa Haifom, a izraelska liga je kvalitetnija od srpske. Takođe, on je sa Makabi Haifom izbacio Zvezdu i Olimpijakos, iznenadio je još neke klubove. Bahar je bio jedan od najboljih izraelskih trenera, radio je u veliki klubovima, a sigurno je razlika izmeđi velikih klubova u Izraelu i Srbiji, a to najviše mislim na pritisak. Tamo nema toliki pritisak koliki je ovde, a prvi put radi u inostranstvu, tako je potrebno vremena da se prilagodi, završio je bivši fudbaler Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading