DEBAKL SRPSKIH FUDBALERA U LIGI ŠAMPIONA: Fenjeraši! Srbi nisu "preživeli" grupnu fazu: Zbogom, Evropo!

Autor: M. M.

Sport

12.12.2023

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košmarno veče, ustvari sezona...

DEBAKL SRPSKIH FUDBALERA U LIGI ŠAMPIONA: Fenjeraši! Srbi nisu "preživeli" grupnu fazu: Zbogom, Evropo!

Foto: Tanjug/AP

Salcburg - Real Sosijedad

Košmarno veče za srpske fudbalere u Ligi šampiona! Svi do jednog, koji su večeras nastupali u mečevima šestog kola elitnog UEFA takmičenja, oprostili su se od učešća od istog. Ali i slabije rangirane Lige Evrope.

I to na poražavajući način. Naime, "orlovi", fudbaleri koji su bili i pretenduju da budu na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija, drže fenjer u nekoliko grupa. 

Najpre su na teren izašli fudbaleri Sevilje, čije boje brane Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović. Španski klub poražen je od Lensa na severu Francuske - 2:1, pa su samo sa dva osvojena boda zauzeli poslednje mesto u Grupi B Lige šampiona. Ispred su završili Arsenal, PSV i pomenuti Lens.

Tinjala je nada da će barem Salcburg, naših Strahinje Pavlovića i Petra Ratkova, osvetlali srpski obraz večeras, odnosno da će Srbi imati za koga da navijaju na proleće. Međutim, Benfika je slavila u Mocartovom gradu sa 3:1 i završila takmičenje u skupini D na trećem mestu, to jest zakovala Salcburg za dno! Pretodno su prva dva mesta poodavno obezbedili Inter i Sosijedad.

U sredu su na programu mečevi ostalih grupa, a srpski predstavnik Crvena zvezda takođe je fenjeraš. Crveno-beli dočekuju Mančester siti na Marakani od 18.45, ali, bez obzira na ishod, ostaće na nepopularnom mestu. "Građani" su maksimalni posle pet kola Grupe G u Ligi šampiona, a u leđa im gledaju Lajpcig i Jang Bojs.

Ali, ima svetla na kraju tunela, iako se Marko Grujić, vezni fudbaler Porta, nije naigrao fudbala u Ligi šampiona ove sezone. On je, naime, skupio samo osam minuta za "zmajeve" i to na gostovanju Antverpenu. Budući da Porto protiv Šahtjora u sredu (21.00) igra odlučujući meč, živi nada da će Marko Grujić biti jedini Srbin koji je "preživeo" grupnu fazu Lige šampiona i izborio plasman u eliminacionu rundu. Uteha je da će, u slučaju poraza Portugalaca na svom "Dragau", sigurno igrati u Ligi Evrope.

Podsetimo, za pola godine je na programu EVRO 2024, a Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading