UBEDLJIVA POBEDA INTERA ZA KRAJ UZBUDLJIVOG FUDBALSKOG DANA: Neroazuri drže prvu poziciju

Autor:

Sport

09.12.2023

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve su rešili već u prvom poluvremenu

UBEDLJIVA POBEDA INTERA ZA KRAJ UZBUDLJIVOG FUDBALSKOG DANA: Neroazuri drže prvu poziciju

Foto: Tanjug/AP

Marcelo Brozović

Fudbaleri Intera i Udinezea zatvorili su uzbudljiv fudbalski dan, kako generalno, tako i u Italiji. Neroazuri su u okviru 15. kola Serije A slavili na domaćem terenu rezultatom 4:0, a sav posao su odradili već u prvom poluvremenu.

U 37. minutu Hakan Čalhanoglu je sa bele tačke doveo tim iz Milana u prednost, da bi pet minuta kasnije istu udvostručio Federiko Dimarko koji se pretplatio na pogotke pred domaćom publiikom. Već na samom isteku prvog dela igre na semaforu je pisalo 3:0, a treći pogodak bio je delo Markusa Tirama koji igra izvanredan fudbal i nakon meča sa Napolijem, gde se takođe upisao u strelce, nastavlja da "rešeta" mreže rivala na Apeninima. Poslednji pogodak bio je delo Lautara Martineza u 84. minutu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Markus Tiram

Inter se ovom pobedom učvrstio na prvoj poziciji Serije A sa 38 bodova, što je dva više u odnosu na prvog pratioca Juventus, dok Udinezeu predstoje važni mečevi u, vrlo verovatno, borbi za opstanak, s obzirom da se tim sa severa Italije nalazi na 16. poziciji sa samo četiri boda više u odnosu na poslednjeplasiranu Salernitanu.

Ranije danas odigrana su dva duela u italijanskom prvenstvu. Uzbudljivo je bilo u Bergamu gde je Atalanta uspela da potopi Milan sa 3:2 preko Luisa Muriela u dubokoj nadoknadi vremena, pet minuta posle isteka regularnog dela. Luka Jović se upisao u strelce, ali to nije bilo dovoljno da Rosoneri odnesu makar bod na San Siro.

Verona je remizirala sa Lacijom takođe na domaćem terenu sa 1:1, pošto je uspela da se "otrezni" nakon gola Matije Zakanjija i poravna rezultat preko Tomasa Anrija. Timu za koji nastupa srpski internacionalac Darko Lazović će ovaj bod i te kako značiti, s obzirom da se nalaze u zoni ispadanja, dok ni Rimljani ne mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom u sezoni, s obzirom da su trenutno bliži poslednjeplasiranom nego prvoplasiranom timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading