JUVENTUSU DERBI PROTIV NAPOLIJA: Gati ponovo HEROJ pobede!

Autor: M. M.

Sport

08.12.2023

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Stara dama" slavila u 15. kolu Serije A rezultatom 1:0 (0:0).

JUVENTUSU DERBI PROTIV NAPOLIJA: Gati ponovo HEROJ pobede!

Foto: Tanjug/AP

Bitna pobeda Juventusa u derbi! "Stara dama" ugostila je u Torinu šampiona Italije i posle velike borbe i uz malo sreće uspela da osvoje sva tri boda protiv Napolija. Utakmica na Alijanc stadionu u Torinu završena je rezultatom 1:0 (0:0), a heroj novog trijumfa najvećeg kluba na Apeninima bio je štoper Federiko Gati.

Mogao je rezultat da bude potpuno drugačiji da su gosti iz Napulja iskoristili bar jednu od tri izuzetno dobre prilike u prvom poluvremenu, naročito u 12. minutu kada je golman Juventusa Vojček Šćešni odlično intervenisao posle šuta glavom Đovanija Di Lorenca.

Ali, baš onako "juventusovski", crno-beli su došli značajnog trijumfa, pošto su već na startu drugog poluvremema došli do vođstva golom Federika Gatija u 51. minutu. Italijanski štoper odlično je skočio u šesnaestercu gostiju nakon dobrog centaršuta Kambijasa i udarcem glavom poslao loptu iza leđa golmana Aleksa Mereta. Sjajni Gati bio je čovek odluke i u pretohodnom kolu protiv Monce (2:1).

U 70. minutu pogrešio je Šćešni što je kaznio Osimen, ali je na sreću poljskom čuvara mreže napadač Napolija u tom trenutku bio u ofsajdu i gol je opravdano poništen.

Dušan Vlahović i Filip Kostić bili su starteri u timu Juventusa, a obojica su zamenjeni u drugom poluvremenu.

Gosti su svoje šanse propustili u prvom poluvremenu i na kraju doživeli peti poraz u šampionatu (24 boda), dok je Juventus šestom pobedom u poslednjih sedam mečeva u Seriji A preuzeo prvo mesto na tabeli (36 bodova). Stara dama sad ima bod više od Intera, ali i utakmicu više od neroazura koji u nedelju od 20.30 časova sa svom "Đuzepe Meaci" dočekuju Udineze.

 

Standings provided by Sofascore

 

U narednom kolu Juve gostuje Đenovi, a Napoli dočekuje Kaljari. Pre toga ih čeka i meč šestog kola Lige šampiona u utorak protiv Brage u Napulju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading