TADIĆ JE FUDBALSKI SULTAN U ISTANBULU: Gol i asistencija za pobedu u velikom derbiju!

Autor: M. M.

Sport

09.12.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bešiktaš savladan u gostima sa 3:1.

TADIĆ JE FUDBALSKI SULTAN U ISTANBULU: Gol i asistencija za pobedu u velikom derbiju!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su Bešiktaš sa 3:1 u velikom derbiju Istanbula u okviru 15. runde turskog šampionata. A nakon njega slavili su gosti čiji je heroj ponovo bio srpski internacionalac Dušan Tadić.

Nastavio je kapiten srpske reprezentacije da dominira na Bosforu, pošto igra fenomenalno iz kola u kolo i ponovo je bio čovek koji donosi razliku u korist svog tima. Srbin je napre u 10. minutu proigrao Edina Džeka za vođstvo Fenera. U maniru prave desetke video je utrčavanje bosanskohercegovačkog napadača, koji je otvorio stopalo i smestio loptu u mrežu. Nisu se domaći predavali, pošto je engleski fudbaler Aleks Okslejd-Čembrlen izjenačio rezultat na 1:1 u 24. Međutim, usledilo je furiozno poluvreme Fenerbahčea na krilima Dušana Tadića. Srbin je odlično izveo penal u 63. minutu nakon što je u šesnaestercu oboren Šimanski, da bi poljski napadač u šestom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 3:1.

Upradio je ono što srpskom mađioničaru nije pošto za nogom, pošto je Tadić četiri minuta ranije promašio drugi jedanaesterac za "kanarince".

Tadić je letos strigao u Istanbul nakon pet godina u Ajaksu, odigrao je 15 utakmica u najjačem rangu i postigao sedam golova i dodao šest asistencija.

Fenerbahče je došao 40. boda u Superligi Srbije i zaseo na čelo tabele. Istovetan učinak ima i Galatasaraj, dok je Bešiktaš ispao iz trke za titulu sa svega 26 osvojenih poena.

Fener u narednom meču donečekuje Spartak iz Trnave u Ligi konfrencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading