SVI RUŠE ZVEZDU, A ONA RUŠI REAL: Pašće svetski rekord tvrdi Terza

Autor:

Sport

08.12.2023

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi pokušavaju da nas zaustave, a mi protiv Mladosti možemo da 122. mečom bez poraza na Marakani prestignemo Madriđane, rekao Zvezdan Terzić.

SVI RUŠE ZVEZDU, A ONA RUŠI REAL: Pašće svetski rekord tvrdi Terza

Foto: ST/Nemanja Pančić

Crvena zvezda ruši Real! Zaista zvuči nestvarno, ali crveno-beli mogu da postanu veći klub od Madriđana bar po jednom parametru, a to je dominacija u domaćem prvenstvu. Naime, prvak Srbije u Superligi nije izgubio još od 154. večitog derbija, kad je Partizan slavio sa 3:1 na Marakani 18. aprila 2017. Otad je prošao 121 duel, koliko je bez neuspeha na svom terenu zabeležio i "kraljevski klub". Zato, ako izabranici Baraka Bahara sutra (16.00, Arena sport premijum 1) savladaju Mladost u 18. kolu Superlige, postaće jedinstveni na planeti i postaviti rekord koji će malo ko moći da sruši.

Prema rečima Zvezdana Terzića u razgovoru za Republiku, generalnog direktora crveno-belih, ključ uspeha za koji je uveren da će se danas desiti jeste splet više faktora koji su se složili u prelepu priču zvanu Crvena zvezda.

Republika

Foto: Starsport

Mogu da uđu u istoriju: Fudbaleri Zvezde

- Ključ uspeha je u kontinuitetu dobrog rada, istrajnosti i spremnosti da se donose teške odluke. Mnogi godinama pokušavaju da nas obore i zaustave, a mi obaramo rekorde. Kada je reč o granicama, samo nam je važno da sutra budemo bolji nego danas - rekao je Terzić, pa nastavio:


- Znamo koliko je svaki stadion važan svom klubu i njegovim navijačima i koliku prednost donosi domaći teren. Ponosni smo što je Crvena zvezda kroz istoriju izgradila kult Marakane, što klubovi sa strahopoštovanjem dolaze na naš stadion. Svesni smo koliko je zvezdašima važna Marakana i to da ona bude neosvojiva tvrđava. Već šest i po godina, to kada je reč o Superligi dovoljno govori o našoj dominaciji u domaćim okvirima. Želimo da protiv Mladosti nastavimo taj niz i nadam se da ćemo u subotu 122. utakmicom bez poraza na Marakani prestići Real Madrid pred što više zvezdaša.

Foto: www.profimedia.rs

Harao Španijom: Real sa šampionskim peharom 1962.

Podsetimo, Zvezdina serija nepobedivosti počela je 30. aprila 2017, kad je savladana Vojvodina sa 2:0. Na toj 121 utakmici bez poraza na stadionu "Rajko Mitić" u domaćem prvenstvu ostvareno je 109 pobeda, uz 12 remija i neverovatnu gol-razliku 336:53. S druge strane, Real je bio bez neuspeha na "Santjago Bernabeu" 2. februara 1957. do 21. februara 1965.

UČINAK ZVEZDE DO REKORDA
121 utakmica
109 pobeda
12 remija

* u periodu od 30. aprila 2017. do danas

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading